Siirry suoraan sisältöön
Diamond-kaksimoottorilentokone

Reportaasi Drone- ja ilmailulinjalta: ”Jos olisin pitempi kuin 188 senttimetriä, voisin sanoa kouluun pääsemiselle heipat”

Castor Wendelin

Kirjoittaja opiskelee Etelä-Pohjanmaan Opiston Ilmailulinjalla ja aikoo hakea opiskelemaan Suomen ilmailuopistoon.

Etelä-Pohjanmaan Opistolla on alkanut syksyllä 2021 uusi, Drone- ja ilmailulinja. Opintolinjalla harjoitellaan dronen ohjaamista ja opitaan ilmailusta. Tämä reportaasi on tehty päivänä, jolloin opintolinja vieraili Porissa Suomen ilmailuopistolla.

11:30 Perillä Porissa Ilmailuopistolla 

Suomen ilmailuopisto sijaitsee Porissa. Kuva: Castor Wendelin

Saavuttiin parin tunnin matkan jälkeen Suomen ilmailuopistoon Poriin. Meidät otti vastaan Ilmailulinjan opettaja Kari Tuomen tuttu, joka on opettaja Ilmailuopistolla.

Ilmailuopiston aikaisempia vuosikursseja
Ilmailuopiston aikaisempia vuosikursseja. Kuva: Castor Wendelin

Päivä alkoi koulun pääsykokeiden ja testien läpikäymisellä luokassa. Sain hyviä vinkkejä miten valmistautua pääsykokeisiin.

Sitten lähdettiin päärakennuksesta tutustumaan simulaattoritiloihin. Monet simulaattorit olivat oppilaiden käytössä, mutta päästiin katsomaan muutamia.  

 

13:15 Mahdunko kaksimoottorilentokoneeseen?

Simulaattoreilta lähdettiin viereiseen lentokonehalliin. Jännitti paljon, koska testasimme, mahdunko Diamond-kaksimoottorilentokoneeseen. Jos on pitempi kuin 188 senttimetriä, pitää testata mahtuuko koneeseen. Jos en olisi mahtunut, olisin voinut sanoa kouluun pääsemiselle heipat.

Diamond-kaksimoottorilentokone
Kokeilimme, mahdunko Diamond-kaksimoottorilentokoneeseen, kun kupu laitetaan alas. Kuva: Kari Tuomi

Onneksi mahduin hyvin koneeseen. Toisesta hallista löytyi Embraer Phenom 100, joka on Ilmailuopiston kruununjalokivi. En ole ikinä käynyt sisällä liikelentokoneessa, joten se oli hyvä kokemus. 

Embraer Phenom 100 -liikelentokone
Embraer Phenom 100 on joka on Ilmailuopiston kruununjalokivi.

14:10 Simulaattoria kokeilemassa

Mentiin katsomaan Phenomin simulaattoria ja tuli yllätyksenä, että pääsen kokeilemaan kyseistä simulaattoria. Valittiin nousu ja laskeutuminen Innsbruckin lentokentällä.

Ohjaimien opetteleminen tapahtui lennon aikana ja sitten lähettiin lentoon. Lento kesti noin 10 minuuttia ja oli tosi hauskaa, vaikka laskeutuminen ei mennyt ihan nappiin 

Lentosimulaattorissa.
Simulaattorilla lentäminen vaatii keskittymistä.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Mielenkiintoinen 
  • Tärkeä 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa