Siirry suoraan sisältöön

Villikissakatastrofi oli estää Ääniaalloilla-festarin järjestämisen – Tapahtuma aiotaan silti toteuttaa suunnitelmien mukaisesti

Hanna Hietikko

Jutun kirjoittaja juontaa Ääniaalloilla-tapahtuman 27. heinäkuuta.

Kortesjärvellä lauantaina pidettävän musiikkitapahtuman järjestelyt kokivat kolauksen eilen 25. heinäkuuta, kun villikissan pentu heittäytyi hankalaksi. Eräs tapahtumaa järjestävistä henkilöistä huomasi kovaäänistä maukunaa Volkswagen-merkkisen autonsa läheisyydessä, kun hän yritti lähteä tapahtumapaikalle.

Lähemmin tarkasteltuna selvisi, että kissanpentu on autossa moottoritilassa eikä halua tulla pois. Tilanteen kehittymistä seurattiin tiiviisti koko päivä.

Lopulta auton moottoritilassa oleileva kissa oli estää Ääniaalloilla-tapahtuman järjestämisen täydessä mitassaan. Autolla oli tarkoitus tuoda vielä yksi teltta tapahtumapaikalle Kortesjärven Näkinkalliolle.

Yksi tällaisista teltoista oli jäädä tulematta tapahtumapaikalle kissan takia.

— Kissan maukuminen kuultiin eilen kello 10.30, mutta siitä meni suunnilleen 12 tuntia, ennen kuin kissa saatiin pois paikalta, Ääniaalloilla-tapahtumaa järjestävä Kortesjärven kulttuurin arvostajat (Koka) ry:n puheenjohtaja Jani Kielinen kertoo.

12 tuntia kestänyt panttivankitilanne päättyi noin kello 22.30, kun kissa saatiin houkuteltua pois moottorin päältä illan hämärryttyä. Kielisen mukaan villikissa on nyt saatu kesytettyä.

— Hyvin kyl kesyyntyny. Vissiin jo kehräilee ja kiintyny koko perheeseen, hän kuvailee tilannetta perjantaina 26.7. aamupäivällä.

Harmaa kissanpentu
Kuvan kissa liittyy tapaukseen.

Kissakatastrofia lukuun ottamatta tapahtuman järjestelyt ovat sujuneet hyvin. Rakenteet on pystytetty ja ranta on niitetty.

Viikatemies työssään.

Ääniaalloilla-tapahtuman järjestelyjä ja mahdollisia lisäkatastrofeja voi seurata sen Instagram-tililtä @aaniaalloillalive. Tapahtuma striimataan Youtubeen Ääniaalloilla-kanavalle.

Ei ensimmäinen vastoinkäyminen, aluksi piinasi seepra

Kun Ääniaalloilla järjestettiin ensimmäisen kerran neljä vuotta sitten, tapahtuman jälkeisenä yönä järjestäjät kohtasivat Kortesjärven yössä seepran.

Lähemmäs ajettuaan he huomasivat kyseessä olevan ponin, jolla oli seeprakuvioitu loimi päällään.

Poni oli karannut omistajiltaan, ja se lönkytteli menemään kesäyössä, kunnes Ääniaalloilla-tapahtuman järjestäjät bongasivat sen.

Väsyneet järjestäjät päätyivät ilmoittamaan ponin omistajalle, että se on karannut, ennen kuin he pääsivät nukkumaan.

Seeprasta ei valitettavasti ole kuvamateriaalia.

— Sillon oli jo hämärää ja tilanne vähän hektinen, Kielinen kommentoi.

Juttua muokattu 26.7. kello 11.39 ja kello 15.18 korjaamalla kirjoitusvirheitä.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Liikuttava 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa