Toimitus

Keitä me olemme?

Pomedia on pohjalaisten opiskelijoiden yhteinen media, joka aloittaa toimintansa helmikuun alussa. Pomedia on verkkomedia, johon opiskelijat voivat itse tuottaa sisältöä ja josta opiskelijat voivat seurata oman viiteryhmänsä kuulumisia. Pomedian ensimmäinen opiskelijatoimitus perustettiin Etelä-Pohjanmaan Opiston verkkojournalismin opintolinjalla.

Pomedia toimii alueen opiskelijoiden harjoittelun ja näytön paikkana. Pomedialla on jo yksi opiskelijatoimitus, mutta lisää on tarkoitus perustaa kevään aikana. Pomediassa voidaan myös julkaista opiskelijoiden koulutöinä tekemiä kirjoituksia, kuten esseitä ja kolumneja.

Pomedia tavoittelee ylioppilaslehtien asemaa yhteiskunnallisessa keskustelussa ja kokeellisena suunnannäyttäjänä. Pomedia on paikallisten korkeakoulujen ja 2. asteen oppilaitosten äänenkannattaja. Erotumme omalla visuaalisella tyylillämme muista vastaavista medioista ja annamme tilan nuorille tekijöille ja heidän äänelleen.

Opiskelijat ja opettajat, tulkaa tutustumaan Pomediaan!

Toimituksen yhteystiedot

Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@epopisto.fi. Juttuvinkkejä ja palautetta voi laittaa tulemaan koko toimitukselle osoitteeseen pomedia@epopisto.fi.

Pomedian toimittajat

Pomedia perustettiin 14. joulukuuta 2021. Sen ensimmäiset toimittajat olivat Pinja Pöytälaakso (vas.), Matleena Uusitalo ja Åsa Niemi. Pomedian päätoimittaja on Hanna Hietikko (oik.). Kuva: Jaakko Elenius

Hanna Hietikko

päätoimittaja Hanna Hietikko
Hanna Hietikko

Olen 28-vuotias Pomedian päätoimittaja. Minua kiinnostavat etenkin kieliaiheet sekä politiikka. Olen työskennellyt aikaisemmin toimittajana esimerkiksi Ilkka-Pohjalaisessa ja Aamulehdessä.

Kiira Kiviniemi

Kiira Kiviniemi
Kiira Kiviniemi

Termosta pulloon! Mä oon Kiira, ihan kohta kakskymmentä, mutta ei puhuta siitä. Kotoisin Nurmoosta, tai siis Seinäjoelta. Ei puhuta siitäkään. Lukion jälkeen ajauduin Etelä-Pohjanmaan Opistolle luovan kirjoittamisen ja sanataiteen linjalle. 

Mua kiinnostaa taide ja kulttuuri, kirjallisuus varsinkin. Meidän kotipallo, luonto sekä eettisyys on lähellä sydäntä, näiden pohdintaan upotan paljon aikaani. Tasa-arvo ja vähemmistöjen asema, niiden puolesta haluan taistella. Inhimillinen hyvä elämä, sitä mä toivon kaikille. Rakastan saada muut nauramaan, mutta myös  pohtimaan sitä kaikkea, mikä on vialla ja keskeneräistä meidän maailmassa. 

Åsa
Niemi

Åsa Niemi
Åsa Niemi

Olen 25-vuotias opiskelija Seinäjoelta. Opiskelen Ilmajoella Etelä-Pohjanmaan opistossa avoimen yliopiston historian, psykologian ja viestinnän perusopintoja ja olen suorittanut viime vuonna poliittisen historian, valtio-opin ja luovan kirjoittamisen perusopinnot. Olen lisäksi verkkojournalismin linjalla, missä aloitimme Pomedia-opiskelijalehden julkaisun.

Olen työskennellyt pian 7 vuotta sote-alalla, kehitysvammaisten, lasten ja nuorten kanssa.

Työ- ja opiskeluhistoriani seurauksena yhteiskunnalliset asiat, kuten tasa-arvo ja ihmisoikeudet, ovat minulle todella tärkeitä. Haluan edistää tasa-arvoa ja ihmisoikeuksien toteutumista lisäämällä tietoisuutta, tuomalla esille vähemmistöjen mielipiteitä ja kirjoittamalla juttuja monista erilaisista näkökulmista.

Pinja Pöytälaakso

Pinja Pöytälaakso
Pinja Pöytälaakso

Heips! Olen 20 vuotta täyttävä opiskelija Ilmajoelta! Kuuntelen, valokuvaan ja kirjoitan kaikenlaista kaikenlaisesta. Elämässä eteenpäin innostaa kulttuuri kuten taide kaikissa sen muodoissa, kielet ja ihmisten tavat. 

Olen tällä hetkellä suorittamassa viestinnän perusopintoja ja samalla sekä kaunokirjallisia että journalistisia tekstejä luoden.

Merette Penttinen

Merette Penttinen
Merette Penttinen

Moi! Mä oon Merette, henkisesti kaikkea lapsellisuuden ja mummouden väliltä, mutta oikeesti parikymppinen. Kirjoittamisen lisäksi mun intohimoihin kuuluu musiikki, taide ja kulttuuri sekä ihmiset.

Oon vuoden välietapilla EP-Opiston psykologian opintolinjalla, mutta luovat alat ei lakkaa kutsumasta mua puoleensa. Oon utelias ja spontaani. Nautin hauskanpidosta. Juon mielelläni kahvia kauramaidolla ja mun jääkaapista löytyy aina pillimehupaketti ja viinipullo. Haluan luoda, vaikuttaa ja toimittaa tietoa. Kirjoitan mielelläni sekä asiaa että ajatuksia, mutta visuaalisena ihmisenä mua kiinnostaa kaikista eniten nimenomaan visuaalinen journalismi. Oon myös ilahtunut siitä, että löysit tiesi Pomedian sivuille. Tervetuloa viisastumaan ja viihtymään.

Anni Kortesalo

Anni Kortesalo
Anni Kortesalo

Olen Anni, alunperin Vantaalta kotoisin oleva 19-vuotias opiskelija. Tällä hetkellä käyn Etelä-Pohjanmaan Opiston luovan kirjoittamisen linjaa.

Kiinnostukseni kohteita ovat muiden muassa kulttuuri, kielet, ihmismieli ja luovat alat kirjoittamisesta musiikkiin. 

Journalistiset linjaukset

Pomedia on pohjalaisten opiskelijoiden yhteinen media, jota opiskelijat itse tekevät ja josta opiskelijat voivat seurata heille tärkeitä asioita. Pomedia on verkkojulkaisu, oppimisympäristö ja -alusta. Pomediassa voidaan opiskelijatoimitusten tekemien journalististen juttujen lisäksi julkaista opiskelijoiden koulutöinä tekemiä mediatekstilajeja.

Pomedian päätoimipaikka sijaitsee Etelä-Pohjanmaan opistolla. Se on myös paikallisten korkeakoulujen ja 2. asteen oppilaitosten äänenkannattaja. Pomedia tavoittelee ylioppilaslehden asemaa yhteiskunnallisessa keskustelussa ja kokeellisena suunnannäyttäjänä. Näkökulmamme ovat ajankohtaisia, ja niiden esittämisessä käytämme monipuolisesti erilaisia tekstilajeja ja teknologioita.

Pomedialle tärkeitä arvoja ovat

Sananvapaus

Sivistys

Demokratian vaaliminen

Oikeudenmukaisuus

Tasa-arvo

Yhdenvertaisuus

Moninaisuus

Toimituksemme tavoittelee opiskelijoiden moninaisuuden huomioimista kaikissa juttuprosessin vaiheissa. Seuraamme moninaisuuden toteutumista. Opiskelijat kaikenlaisista lähtökohdista ovat tervetulleita tekemään juttuja Pomediaan. Pomedian pääkieli on suomi, mutta muillakin kielillä voidaan tehdä juttuja.

Pomedia on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton pohjalaismaakunnissa opiskelevien äänenkannattaja. Toimituksemme noudattaa Suomen lakeja ja Journalistin ohjeita. Uskomme YK:n yleisessä ihmisoikeuksien julistuksessa määriteltyihin ihmisoikeuksiin, ja huomioimme ne työssämme. Käytämme sananvapauttamme sekä epäkohtien että hyvien asioiden esiin tuomiseen ja pyrimme tekemään ratkaisukeskeistä journalismia.

Pomedia pyrkii journalistisissa jutuissaan esittämään asiat totuudenmukaisesti ja riippumattomasti. Uskomme tieteeseen. Julkaisemme journalististen juttutyyppien lisäksi myös mielipidekirjoituksia sekä viihteellisiä ja kokeellisia juttuja. Näissä esitetyt näkemykset ovat kirjoittajien omia, eivät koko toimituksen. Kaikkien juttujen julkaisemisesta on vastuussa vastaava toimittaja.

Pomedian tavoite on sekä toimittajinamme että lukijoinamme olevien opiskelijoiden medialukutaidon parantaminen lähdekriittisyyttä korostamalla ja luotettavaa tietoa julkaisemalla. Tehtävämme on pohjalaisten opiskelijoiden innostaminen ja harjoittaminen monipuolisen journalismin pariin. Pyrimme saamaan opiskelijoiden äänen kuuluviin ja parantamaan siten heidän yhteiskunnallista osallisuuttaan Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla.

Projekti ja rahoitus

Ilkka-Pohjalaisen ja Etelä-Pohjanmaan Opiston mediakasvatushankkeen lopputuote Pomedia on osa Lukuliikettä. Mediakasvatusprojektin rahoitus on suurimmaksi osaksi peräisin Etelä-Pohjanmaan Lehtiseuralta, mutta Pomedian kehitykseen on saatu valtionavustusta Opetushallitukseen alaiselta lukutaitoa edistävältä Lukuliikkeeltä.

Lukuliikkeen rahoitusta saaneiden hankkeet noudattavat seuraavia painopisteitä: lukutaidon ja lukuinnon kehittäminen sekä lukuharrastuksen edistäminen, lukemista edistävien rakenteiden luominen, nuorten syrjäytymistä ehkäisevä lukutaitotyö, kasvuyhteisöjen aktivoiminen lukemisen tueksi sekä ammattilaisten osaamisen ja yhteistyön vahvistaminen.

Pomedia on pohjalaisopiskelijoille kehitetty verkkomedia, joka vastaa alueelliseen kehittämistarpeeseen ja jota voidaan mahdollisesti myös levittää ja hyödyntää kansallisesti lukutaitotyön ja lukutaidon edistämisessä Suomessa. Pyrimme hankkeella Lukuliikkeen tavoitteiden mukaan etenkin ”vahvistamaan nuorten ja aikuisten lukutaitoa kiinnittämällä heidät osaksi yhteiskuntaa ja ehkäisemällä syrjäytymistä”. Hankkeemme edistää etenkin medialukutaitoa ja monilukutaitoa.

Kumppanit

Etelä-Pohjanmaan Opisto logo
Ilkka-Pohjalainen logo
OPH rahoittaa logo
Lukuliike logo