Siirry suoraan sisältöön
Kuvituskuvaa opiskelusta. Kuva: Hanna Ahonpää

Pomedia painottaa kulttuuri- ja tiedeaiheisia juttuja syksyllä 2024

Hanna Hietikko

Opiskelijamedia Pomedia tekee syksyllä juttuyhteistyötä Vaasan kaupungin järjestämän Littfest-tapahtuman, kulttuurinäyttämö Ritzin ja Seinäjoen yliopistokeskuksen viestinnän kanssa.

Pomedia tekee ennakkojuttuja marraskuun puolivälissä pidettävän kirjallisuustapahtuma Littfestin esiintyjistä. Lisäksi opiskelijatoimittajat juontavat ja striimaavat osan tapahtuman ohjelmasta.

Elokuvateatteri Ritzin kanssa yhteistyössä syntyy elokuva-aiheinen podcast. Ohjelmassa ruoditaan tuoreita ja toisinaan myös klassikkoelokuvia.

Tiedejournalismista pieniä palkkioita opiskelijatoimittajille

Seinäjoen yliopistokeskuksen kanssa tehtävä yhteistyö taas on paikallisen tutkimuksen ja tutkijoiden käsittelyä opiskelijajournalismissa. Seinäjoen yliopistokeskusta koordinoi Tampereen yliopisto, mutta yliopisto-opintoja ja tutkimusta tehdään myös Vaasan, Helsingin ja Turun yliopistoon sekä Taideyliopistoon.

Pomedian opiskelijatoimittajat saavat jokaisesta tekemästään tiedeaiheisesta jutusta 50-100 euroa. Samalla päästään harjoittelemaan uudistettuihin Journalistin ohjeisiin tulevaa kohtaa 17: ”Toimituksellisella työllä voi olla ulkopuolinen rahoittaja. Rahoittaja on tuotava esiin, mikäli se vaikuttaa aihepiirin valintaan. Journalistista sisältöä koskevat ratkaisut on aina tehtävä toimituksessa rahoittajasta riippumatta”.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa