Siirry suoraan sisältöön
Kuvituskuva kolmesta opiskelijasta

Väyläopinnoilla voi päästä suoraan toiselta asteelta Vamkiin ilman pääsykoetta

Hanna Hietikko

Kirjoittaja laati jutun tiedotteen perusteella.

Vaasan ammattikorkeakoulun maksuttomat ja joustavat väyläopinnot ovat toisen asteen opiskelijoille polku korkeakouluun ilman pääsykoetta. Vamkin 15 opintopisteen verkkokokonaisuus tukee opiskelijoiden uravalintoja ja antaa varman jatko-opintopaikan sisältäen opinto-ohjausta ja henkilökohtaista tukea.

Vamk-väylä on ammattikoululaisille ja lukiolaisille suunnattu 15 opintopisteen laajuinen verkko-opintokokonaisuus, jonka voi suorittaa joustavasti jo toisen asteen opintojen aikana ja sisällyttää myöhemmin osaksi korkeakoulututkintoa. Opiskelijan on mahdollista valita oman kiinnostuksensa mukaan joko tekniikan, liiketalouden tai tietojenkäsittelyn väyläopinnot.

— Teemme tiivistä yhteistyötä alueen kansainvälisen vientiteollisuuden kanssa, joka tarjoaa hyviä työllistymismahdollisuuksia, kertoo Vamkin vararehtori ja tekniikan yksikön johtaja Ville Isoherranen Vamkin 2.9. julkaistussa tiedotteessa.

Maksuttomat väyläopinnot on suunniteltu mahdollisimman joustaviksi. Ne suoritetaan ajasta ja paikasta riippumattomasti verkossa opiskelijan oman aikataulun mukaan.

Tukea ja neuvoja opintoihin

Väyläopinnot voi aloittaa missä tahansa vaiheessa toisen asteen opintoja, mutta suositeltavaa olisi aloittaa ne toisen opiskeluvuoden aikana. Halutessaan opiskelija voi myös sisällyttää väyläopinnot osaksi toisen asteen tutkintoaan.

Ilmoittautuminen maksuttomiin väyläopintoihin tehdään Vamkin verkkokaupassa mihin aikaan vuodesta tahansa. Väyläopiskelijoille järjestetään yhteisiä orientaatiotilaisuuksia neljä kertaa vuodessa.

— VAMKin opinnoissa ei jää yksin. Väyläohjaajamme tukevat jokaista opiskelijaa opintojen aloituksesta sinne erillishakuvaiheeseen saakka, Vamkin koulutusjohtaja Sanna Eronen sanoo Vamkin tiedotteessa.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa