Siirry suoraan sisältöön

Ruokatapahtuma Food Daysissa puhuvat kansainväliset huiput

Hanna Hietikko

Kirjoittaja teki jutun Ruralian tiedotteesta lyhentämällä.

Ruoka-alan kehittämisen keskustelutapahtuma Food Days pidetään Seinäjoella 17.–19. syyskuuta. Food Days tuo Seinäjoen Rytmikorjaamolle kansainvälisiä luennoitsijoita, tutkijoita ja muita asiantuntijoita keskustelemaan ruoasta, yrittäjyydestä ja ruoan kestävästä tulevaisuudesta.

Keskiviikkona puhujavieraiksi tapahtumaan saapuvat esimerkiksi bioetiikan tutkija Mickey Gjerris Kööpenhaminan yliopistosta, tanskalainen ruokahistorioitsija Asmus Gamdrup Jensen sekä Pitch!-kirjan kirjoittaja, esiintymisvalmentaja Elsa Ervasti.

Torstaina tapahtumassa haetaan innoitusta Italiasta ja vertaillaan Emilia Romagnan ja Etelä-Pohjanmaan ruokajärjestelmiä. Aihetta pöyhivät Virginia Cepollina Future Food Institutesta, Seinäjoella työskentelevä bolognalaistutkija Silvia Gaiani Helsingin yliopiston Ruralia-instituutista ja Matti Leppälehto Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Päivien aikana pohditaan mahdollisuutta 100 miljoonan euron lisäsatsaukseen ruoka-alan tutkimus- ja kehitystoimintaan. Tapahtumaan sisältyy myös esimerkiksi paneelikeskusteluita ja start-up-yrityksille suunnattua sisältöä. Food Days päättyy torstaina yritysvierailuihin Seinäjoen seudulla.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille kiinnostuneille, jotka ilmoittautuvat mukaan. Osa tapahtuman osioista järjestetään englanniksi, osa suomeksi.

Kolme järjestäjää

Tapahtuman järjestävät Into Seinäjoki, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti ja Seinäjoen ammattikorkeakoulu yhdessä.

– Pyrimme luomaan innostavan, kansainvälisen ja monialaisen tapahtuman tutkijoille, ruokayrityksille, start-upeille sekä muille asiantuntijoille ja kiinnostuneille. Haluamme luoda alustan keskustelulle ja synergialle, jonka pohjalta voi syntyä uusia ideoita ja projekteja. On hienoa nähdä, miten Seinäjoesta on tulossa ruoka-alan edelläkävijä, sanoo tapahtuman alullepanijoihin kuuluva Silvia Gaiani Ruralia-instituutin tiedotteessa.

– Tavoitteena on antaa yrityksille kasvun syötteitä ja inspiroida myös päättäjiä pohtimaan ruoka-alan tulevaisuutta sekä Suomen mahdollisuuksia globaalissa kilpailussa, sanoo kehittämispäällikkö Elina Koivisto Into Seinäjoesta samaisessa tiedotteessa.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa