Food Business Challenge 2025
13.5.2025
Food Business Challenge -ideakilpailussa etsitään ruoka-alalle uusia innovaatioita ja liikeideoita kaikille ruokaketjun osa-alueille!
Food Business Challenge -ideakilpailun tavoitteena on edistää ja nostaa esille uusia ideoita ja liiketoimintaa ruoka-alalle. Kilpailussa huomioidaan koko ruokasektori alkutuotannosta aina kuluttajien lautaselle asti. Kilpailu on suunnattu suomalaisissa korkeakouluissa opiskeleville opiskelijoille ja osallistua voi opiskelualasta riippumatta. Kilpailuun voi osallistua yksin tai tiiminä, suomeksi tai englanniksi. Kilpailun teemana on kestävät ruokaratkaisut.
Kilpailuun osallistumisen tukena toimii Food Business Challenge -verkkototeutus, jossa kilpailuideaa lähestytään pienempien osatehtävien kautta, joiden avulla rakentuu lopullinen ideakuvaus. Osatehtävissä esimerkiksi kuvataan ideaa tarkemmin, pohditaan sitä kestävyyden kannalta ja kartoitetaan kilpailijoita sekä millaista osaamista idean toteuttaminen vaatii.
Verkkototeutuksen suorittamisesta saa 2 op ja jos osallistuja etenee kilpailun finaaliin saakka, saa kokonaisuudesta yhteensä 3 op.
Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen verkkototeutukselle ja ideakilpailuun avautuu syys-lokakuussa 2024!
Food Business Challenge -ideakilpailun finaali käydään Seinäjoella tiistaina 13.5.2025 Lakeus kokkaa -messuilla.
Lisätietoa
Järjestäjä informoi kilpailun etenemisestä Food Business Challengen Facebook-profiilissa, sekä SeAMK Ruoka- ja SeAMK Instagram – ja Facebook-profiileissa. Finaaliin edenneille ilmoitetaan sähköpostitse.
Kilpailua koskevat kysymykset sähköpostitse: fbc@seamk.fi
Lotta Haapala | lotta.haapala@seamk.fi | 040 830 2034