Siirry suoraan sisältöön

Eurooppa-päivää vietettiin Seamkissa jälkiruokia maistellen

Hanna Hietikko

Kirjoittaja on kiinnostunut kaikista tapahtumista, joissa on tarjolla jälkiruokia.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituotannon ensimmäisen vuoden opiskelijat järjestivät yhdessä EU-tietokeskuksen kanssa Makee-tapahtuman, jossa juhlittiin Eurooppa-päivää herkutellen.

Tapahtuma pidettiin Framila Seamkin tilojen Lasipalatsissa tiistaina iltapäivällä kahdelta alkaen. Jo ennen neljää tapahtumassa oli käynyt jopa kaksisataa ihmistä.

Tarjolla oli jälkiruokia niin Saksasta, Ranskasta, Italiasta, Norjasta kuin Unkaristakin. Ja tietenkin tietoa Euroopasta ja etenkin Euroopan unionista.

Sacher-kakku ja panna cotta suosikkeja

Saara Haapasalmi ja Ditte Järvi maistoivat kaikkia tarjolla olevia jälkiruokia.

Saara Haapasalmi (vas.) ja Ditte Järvi pystyivät helposti nimeämään oman suosikkinsa kuudesta jälkiruokavaihtoehdosta.

”Sacher-kakku oli parasta. Tykkään siitä muutenkin”, Järvi sanoo saksalaisesta herkusta.

Haapasalmen suosikki on italialainen kermavanukas panna cotta.

”Olen aina tykännyt panna cotasta”, Haapasalmi kertoo.

Haapasalmi ja Järvi olivat juuri saaneet jälkiruoat syötyä ja lähtivät vastaamaan tietovisan kysymyksiin.

Tapahtuman suomalaisin osuus oli arvonnan pääpalkintona oleva herkkukori, joka sisältää suklaata, lakritsia, kahvia, Muumi-tuotteita ja lahjakortin.

Herkut houkuttelivat EU-aiheiden äärelle hyvin

Makee-tapahtuman suosio ylitti järjestäjien odotukset.

”Tapahtuma on sujunut todella hyvin”, tapahtumaa järjestävä opiskelija Niko Ojanen kertoo.

”On ihan yllätytty, miten hyvin kävijöitä on ollut ja on ollut rauhallista”, hän jatkaa.

”Ja hyvää palautetta on saatu kävijöiltä”, Sara Vesterinen täydentää.

Kyseessä on järjestäjien ensimmäisen opintovuoden tuotanto.

”EU-tietokeskus on meidän toimeksiantajamme. Kaikki lähti siitä, että aloimme miettiä, miten voisimme juhlia Eurooppa-päivää. Tuli tällainen idea, että mitäs jos tarjottaisiin vaikka kaikenlaisia eurooppalaisia jälkiruokia”, tapahtumaa järjestävä opiskelija Viivi Koivu kertoo.

”Tarjolla on kuutta erilaista jälkiruokaa ja tietenkin kahvi- ja teetarjoilut”, myös tapahtumaa järjestävä opiskelija Edona Xhosha sanoo.

Tapahtumaa varten on myös suunniteltu oma haalarimerkki, jota on pöydällä tarjolla heti tullessa, ja tapahtumatilan perällä on kuvausseinä.

Tapahtumassa on myös livemusiikkiesityksiä, mutta hieman yllättäen taustamusiikkina ei ole Euroviisu-soittolistaa.

Myös EU kiinnosti – Eivät ainoastaan jälkiruoat

”Yhteistyö nuorten kanssa on mennyt hyvin. On oikein hyvä konsepti järjestää tapahtuma kulttuurituottajaopiskelijoiden kanssa. Nuoret kun tekee, se puhuttelee toisia nuoria”, EU-tietokeskuksen viestintäsuunnittelija Eeli Salmela kertoo.

Salmela sanoo, että EU-tietokeskuksen tarjoamat EU-aiheiset materiaalit ovat kelvanneet opiskelijoille niin hyvin, että lisää on pitänyt hakea ja osa on loppunut kokonaan.

EU-tietokeskuksen ständiltä sai EU-aiheisten oppaiden ja julisteiden lisäksi myös purkkaa jälkiruokien jälkeen pureskeltavaksi.
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Hauska 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa