Siirry suoraan sisältöön

Ohjeet opiskelijalle

Pomedia on journalistinen opiskelijamedia ja oppimateriaali, johon pohjalaiset toisen asteen ja korkeakoulujen opiskelijat voivat tuottaa itse sisältöä. Pomedia julkaisee sekä uutisellisia (Asiaa-kategoria) että mielipiteellisiä (Ajatuksia-kategoria) juttutyyppejä. Uutiselliset jutut tunnistaa sinisestä ikonista, kantaaottavat punaisesta. Kokeellisille tekstilajeille on käytössä sekä sininen että punainen vaihtoehto.

Pomediaan voi tehdä seuraavia tietoa välittäviä juttutyyppejä: uutinen, hyötyjuttu, reportaasi, menot ja henkilöjuttu. Pomedian mielipidekirjoitustekstilajeja ovat kolumni, essee, arvostelu ja satiiri. Kokeellista-juttutyyppi mahdollistaa myös muiden tekstilajien julkaisun.

Juttutyypit on määritelty Pomedian juttutyypit -asiakirjassa, ja niiden tekemisessä voi ottaa mallia myös Uutismedian liiton Juttutyypit-materiaalista. Juttujen tekemisen kaikissa vaiheissa Uutismedian liiton Jutuntekijän opas on hyvä apu. 

Näin tuotat sisältöä Pomediaan opiskelijana:  

  1. Tutustu ensin Pomedian journalistisiin periaatteisiin ja JSN:n Journalistin ohjeisiin liitteineen.  
  1. Ideoi ajankohtainen juttuaihe ja kirjoita ja kuvaa siitä tekstilajin mukainen juttu.  
  1. Pyydä joltakulta palautetta jutustasi. Muokkaa juttua palautteen perusteella paremmaksi sekä sisällöltään että rakenteeltaan. Tarkista etenkin jutuissa esitettyjen faktojen paikkansapitävyys ja huolla kieltä. Tekstien muotoiluun ja kielenhuoltoon on ohjeita Pomedian tyylikirjassa ja kielenhuolto-osiossa.  
  1. Lähetä viimeistelty juttu Pomediaan sähköpostilla osoitteeseen pomedia@ilkka.com
  2. . Jutussa pitää olla mukana nimesi ja lyhyt kuvaus siitä, missä vaiheessa opintoja olet ja missä opiskelet.  
  1. Pomedia käsittelee jutun julkaisukuntoon ja julkaisee sen mahdollisimman pian, jos se on Pomedian journalististen linjausten mukainen.