Seminaarin teema on Sujuvasti työelämään, mutta aina asiat eivät mene suunnitelman mukaisesti. Seminaarin aikana saat lisää ymmärrystä siitä, millaisia haasteita eri yksilöillä on lukemisen, kirjoittamisen, keskittymisen tai ajankäytön ja työn suunnittelun suhteen. Luennot ja työpajat käsittelevät teknologisia ratkaisuja ja opettajien kokemuksia virtuaalitodellisuuden käytöstä opetuksessa. Työelämän näkökulmasta saamme kuulla kokemuksia lukivaikeuden omaavan sarjayrittäjän kertomana sekä empatian ja saavutettavuuden merkityksestä työpaikalla.
Seminaari on osa Datero ry:n 25-vuotisjuhlaa. Tapaamme Vaasan kaupunginkirjaston Draamasalissa. Tervetuloa mukaan!
Ilmoittaudu tapahtumaan
Osallistumismaksu (50 €) suoritettava 12.9.2024 mennessä tilille FI85 8000 1871 2532 00, viitteet seminaari25 ja osallistujan nimi. Opiskelijoille on varattu rajattu määrää maksuttomia paikkoja, opiskelijakortti esitettävä ilmoittautumisen yhteydessä. Tiedustele paikkaa sähköpostitse osoitteesta datero@datero.fi.
Ohjelma
10.30-11.00 Verkostoitumista kahvin ja sämpylän kera.
11.00 Avauspuheenvuoro
Luennot
11.15-12.00 Lukemisen taistelusta johtajuuteen. Anna Häggblomin matka sarjayrittäjänä ja tekoälyasiantuntijana (luento ruotsiksi)
12.00-12.20 Empatia ja saavutettavuus – avaimet työssä ja opinnoissa menestymiseen. Niina Majaniemi, Microsoft
12.25-13.00 Miksi lykkäämme asioita. Daniel Ventus psykologi ja tutkija, Åbo Akademi (luento ruotsiksi)
13.00-14.00 Lounas & näyttely
Työpajat
14.00-14.40 Valinnaiset työpajat:
- Tukiälyn voima työelämässä ja opiskelussa, Vesa Äyras (Microsoft)
- Kokeile XR-laitteita, Hanna Hietikko, projektipäällikkö . Vaasan yliopisto. XR-laitteet ovat teknologisia laitteita, jotka yhdistävät virtuaalitodellisuuden (VR) ja lisätyn todellisuuden (AR).
- Kuka tietää? – Kokemuspuhujien kertomuksia, Tii Tanner ja Annika Fagerholm
14.45 Kahvi + näyttely
15.30-16.10 Valinnaiset työpajat jatkuvat:
- Lopeta jahkailu! Keskustelua vetkuttelun välttämiseksi Daniel Ventus, psykologi, tutkija Åbo Akademi (osallistujat puhuvat omaa äidinkieltään)
- Opettajien kokemuksia XR-laitteista. Juho-Pekka Mäkipää, yliopistonlehtori, Vaasan yliopisto
- Kuka tietää? – Kokemuspuhujien kertomuksia, Tii Tanner ja Annika Fagerholm (ruotsiksi)
16.15-16.30 Lopetus
Lue lisää: Sujuvasti kohti työelämää, välineitä opintoihin ja tuottavaan työhön – Datero
For details, visit https://www.linkedin.com/events/sujuvastikohtity-el-m-v-lineit-7210960920502562816/
Luennoitsijat ja työpajojen vetäjät
Lukukamppailusta johtajuuteen: Anna Häggblomin matka sarjayrittäjänä ja tekoälyasiantuntijana
Anna Häggblom on sarjayrittäjä ja tekoälyasiantuntija, joka on perustanut yrityksiä sisustussuunnittelun, verkkokaupan, maatalouden ja tekoälyn aloilla. Huolimatta siitä, tai ehkä juuri siksi, että hän lukee edelleen hitaammin kuin useimmat, hän on integroinut teknologiaa ja tekoälyä liiketoimintastrategioihinsa ja saavuttanut menestystä innovaation ja kestävän johtajuuden avulla. Hän tasapainottaa työn ja yksityiselämän nelipäiväisellä työviikolla ja vahvalla uskolla siihen, että hyvinvointi tulee ensin ja tuottavuus seuraa perässä. Annan kansainvälinen kokemus ja Hankenista saatu tutkinto tukevat hänen kykyään johtaa nopeasti muuttuvassa maailmassa. Anna on inspiroiva puhuja, jota voi kuunnella pitkään! Luento on ruotsinkielinen.
Niina Majaniemi: Empatia ja saavutettavuus työssä ja opinnoissa menestymiseen.
Niina Majaniemi on palvelupäällikkö Microsoftilla, ja luottamustehtävänä luotsaa Microsoft suomen saavutettavuus aktiviteetteja. Niina on sivutoimenaan myös kirjailija ja puhuja aiheesta työelämän empatia. Hänen tavoitteensa on murtaa empatiaan liittyviä myyttejä ja edesauttaa työhyvinvointia.
Daniel Ventus: Miksi lykkäämme asioita?
Seminaarin teema on Sujuvasti työelämään, mutta aina eivät asiat mene niin sujuvasti. Daniel Ventus on psykologina tavannut monta opiskelijaa, joilla on vaikeuksia edetä opinnoissaan. Prokrastinaatio on yleisesti esiintyvä ilmiö, joka tarkoittaa että lykkäämme tehtäviä vaikka tiedämme että sillä on negatiivisia seurauksia. Miksi teemme näin? Daniel puhuu tästä asiasta luennossaan, jossa hän mm esittää tuoreen tutkimuksen tuloksia. Iltapäivän työpajassa mietimme yhdessä minkälaisen työvälineen voisimme luoda prokrastinaation vähentämiseksi. Luento on ruotsinkielinen.
Kokeile XR-laitteita -työpaja, Hanna Hietikko, projektipäällikkö Vaasan yliopisto.
Pohjalaisen opiskelijamedia Pomedian päätoimittaja ja seniorien Digiakatemian digitukija, mediakasvattaja Hanna Hietikko esittelee VR-teknologiaa ja miten sitä voidaan hyödyntää jo nyt sekä lähitulevaisuudessa. Mistä virtuaalisessa todellisuudessa on kyse? Mitä sillä voi tehdä? Onko sitä välttämätöntä ottaa haltuun?
Tukiälyn voimasta työelämässä ja opiskelussa, Vesa Äyras, Microsoft
Työpajassa käymme läpi, millä tavalla tekoälypohjaiset työkalut auttavat meitä jokaista pääsemään omaan parhaimpaansa sekä tehostamaan omaa oppimista. Jokaisen työpöydältä löytyy jo paljon hyviä ominaisuuksia ja mikä parasta, entuudestaan tutuista ohjelmista. Tervetuloa kuulemaan, oppimaan ja innostumaan.
Muut työpajat: Juho-Pekka Mäkipää: Opettajien kokemuksia XR-laitteista, yliopistonlehtori, Vaasan yliopisto
Kokemuspuhujat Tii Tanner ja Annika Fagerholm.