Siirry suoraan sisältöön

Seinäjoen kirjasto esittää syksyllä 2024 elokuvia kerran kuussa keskiviikkoisin.

Elokuvaa katsomassa

Seinäjoen kaupunginkirjasto esittää syksyllä elokuvia kuukausittain

Hanna Hietikko

Kirjoittaja teki jutun uutiskirejeen tietojen perusteella.

Seinäjoen pääkirjasto esittää kerran kuussa keskiviikkoiltaisin elokuvia Aallon kirjaston Studiossa. Elokuvatarjontaa on myös kirjaston DVD-ja Blueray-kokoelman lisäksi suoratoistopalvelu Cineastissa.

Kirjaston elokuvanäytökset alkavat kello 19. Jos elokuva päättyy kirjaston sulkemisajan jälkeen, kirjastosta poistutaan Aallon kirjaston puolelta.

Syksyn ensimmäinen näytös oli keskiviikona 4. syyskuuta, kun Studiossa esitettiin Ordinary love (2019).

Syksyn elokuvanäytökset

Tälle syksylle kirjaston katsomoon on luvassa vielä ainakin kolme elokuvaa ja dokumentti.

2. lokakuuta esitetään Maggie Moore(s) (2023), amerikkalainen jännityselokuva. 6.11. vuorossa on Harold Fryn toiveikas taival (2023), joka on brittiläinen draama.

Joulukuun 4. päivänä katsotaan Little Miss Sunshine (2006), amerikkalainen draamakomedia. Syksyllä on tulossa myös erikoisesitys Tomi Saarijärven kehutusta dokumentista Laulumaiden muisto – karjalaisia lakeuksilla. Sen esityspäivä selviää myöhemmin.

Kirjastolla on myös suoratoistopalvelu Cineast

Elokuvia on mahdollista katsoa kirjaston suoratoistopalvelusta, jonka nimi on Cineast, jota käytetään Eepos-kirjastokortilla. Suoratoistopalveluun on siis pääsy kaikilla Eepos-kirjastojen kirjastokortin omistajilla, ei vain Seinäjoen kirjaston käyttäjillä.

Cineastissa valitaan ensin elokuva. Laina vahvitetaan syöttämällä kirjastokortin numero ja PIN-koodi.

Elokuva on katsottavissa 48 tuntia lainauksen jälkeen, jolloin laina palautuu automaattisesti. Palvelusta voit lainata enintään neljä elokuvaa kuukaudessa.

Palvelusta löytyy uudempia elokuvia ja hyvä valikoima klassikoita. Cineastissa on esimerkiksi Andrei Tarkovskin, Aki Kaurismäen, Rainer Werner Fassbinderin ja Buster Keatonin tuotantoa laajalti.

Parin viime vuoden aikana ilmestyneistä kehutuista ja palkituista elokuvista palvelussa ovat muiden muassa Aftersun, Oscar-voittaja Everything Everywhere All at Once ja The Quiet Girl. Suomalaisista elokuvista katsottavissa on vaikkapa Napapiirin sankarit 4.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa