Siirry suoraan sisältöön
Perhoset-elokuvan juliste, jossa päänäyttelijät ja hevonen.

Perhoset-elokuva antaa liian mukavan kuvan Seinäjoesta ja Tangomarkkinoista, mutta burnoutin se esittää aidosti

Hanna Hietikko

Kirjoittaja on asunut Seinäjoella viisi vuotta.

Perhoset on Aikuiset-sarjan luojana tunnetun Anna Brotkinin käsikirjoittama komedia, joka sai ensi-iltansa 27. syyskuuta. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat Seinäjoelle ja siellä etenkin Tangomarkkinoille.

Seinäjoella ollaan vain käymässä, mutta yllättävät uutiset saavat ministerin erityisavustaja Siirin ja hänen pomonsa elinkeinoministerin jäämään Seinäjoelle Tangomarkkinoiden ajaksi. Loppuunpalamisen partaalla oleva Siiri järjestää viikonlopuksi ministerille monenlaista menoa osoittaakseen olevansa parempi kuin toinen ministerin avustajista ja saadakseen tavoittelemansa työn.

Stressaantunut Siiri viettää Seinäjoella yllättävän hyviä hetkiä kaiken työnteon ohessa, vaikka juuri Tangomarkkinoilta niitä ei kannata oikeasti lähteä hakemaan. Se on vaarallinen keski-ikäisten festivaali, josta on sympaattisuus kaukana.

Toisaalta, jos Brotkinin ministeri olisi joutunut jäämään Seinäjoelle Provinssin aikaan, siitä ei olisi saanut käsikirjoitettua tällaista komediaa. Ehkä elokuvan kohdeyleisö onkin vanhempaa kuin päähenkilö, milleniaali-Siiri. Elokuvaa tehdessä on hyvä laskeskella jo etukäteen, kuinka paljon se voisi saada yleisöä, ja taitaa olla niin, että Seinäjoen lisäksi elokuva kerää maksukykyisiä katsojia myös muualta Etelä-Pohjanmaalta ja jopa Vaasasta.

Aksa Korttila ja Jani Volanen istuvat oransseilla penkeillä verissä päin
Isälle ja tyttärelle tulee Tangomarkkina-viikonloppuna useaan otteeseen asiaa päivystykseen, josta apua saa elokuvassa ihmeen nopeasti. Kuva: Sami Kuokkanen © Tekele Productions 2024.

Käsikirjoittajan lisäksi myös näyttelijöitä Aikuisista

Aikuisten Yolan eli Aksa Korttilan näyttelemä hahmo Siiri on stressi-ihottumineen hyvin samastuttava, mutta Jani Volasen näyttelemä isä liian mukava ja hyväsydäminen pohjalaismieheksi. Uskottavin hahmo on myös Aikuisista tutun näyttelijän Miro Lopperin esittämä liittymäkauppias: ensin mukava, mutta lopulta jopa pelottava.

Aksa Korttila kahlaa viljapellossa körttipuku päällään.
OIkein epätoivoisena ja stressaantuneena voi vaikka päätyä kahlaamaan viljapellossa. Kuva: Sami Kuokkanen © Tekele Productions 2024.

Leea Klemolan näyttelemä ministeri on yhdistelmä Vaasan vaalipiirin kansanedustajia: Anna-Maja Henrikssonia, Paula Risikkoa, Anne Rintamäkeä ja Pia Sillanpäätä. Sukunimensä hahmo on tosin lainannut Suvi Lindéniltä. Tämä ministeri on toista maata kuin milleniaali-Siiri, joka ei osaa stressiltään edes rentoutua. Hän on bosslady, joka tietää, miten eletään.

Aksa Korttila, Leea Klemola ja Alex Anton istumassa puutarhatuoleilla taidetapahtumassa
Körttipukuinen Siiri (Aksa Korttila), ministeri Lindén (Leea Klemola) ja Daniel (Alex Anton) istumassa puutarhatuoleilla kiusallisessa taidetapahtumassa. Kuva: Sami Kuokkanen © Tekele Productions 2024.

Seinäjoen kaupunki maksaa Ilkka-Pohjalaisen mukaan Perhoset-elokuvassa näkymisestään 40 000 euroa. Kyllä sillä on jo syytäkin saada empaattista kaupunkikuvaa levitykseen ympäri Suomen elokuvateattereita. Ja tölvittyä lapualaisia.

Annan ⭐⭐/5 tähteä avaruuden pääkaupungista kertovalle elokuvalle.

Muiden arvioita Perhoset-elokuvasta

Älä tyydy tähän yhteen näkemykseen Perhoset-elokuvasta. Katso toki, mitä muut ovat siitä mieltä!

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa