Siirry suoraan sisältöön
Pomedian ja Littfestin logot

Pomedia haastattelee kirjailijoita ja juontaa kirjallisuustapahtuma Littfestin keskusteluja

Hanna Hietikko

Opiskelijamedia Pomedia tekee yhteistyötä Vaasan kaupungin järjestämän Littfest-tapahtuman kanssa. Pomedia julkaisee ennen tapahtumaa tapahtumaan osallistuvien kirjailijoiden haastatteluja ja moderoi tapahtumassa kaksi keskustelua. Lisäksi Pomedia striimaa toisen keskusteluista.

Littfestin teemana on tänä vuonna tila. Torstaina 14. marraskuuta keskitytään erityisesti kirjallisuuden tilaan. Perjantaina 15. marraskuuta teemana on ympäristön tila. Lauantaina 16. marraskuuta teema tarkentuu ihmisen tilaan. Koko ohjelman näkee Vaasan kaupungin sivuilta.

Littfestissä lauantaina vierailevan kirjailija Merja Mäen haastattelun voit lukea tästä: Kirjailija Merja Mäki: ”Naiset ja lapset ovat olleet yksiä sodan suurimpia kärsijöitä”.

Littfestissä useana päivänä esillä olevan Riina Tanskasen haastatteluja voit myös lukea pian Pomediasta!

Kiperää keskustelua kirjallisuuden tilasta

Pomedia juontaa kaksi keskustelua, joista ensimmäinen kirjallisuusfestivaalin aloituspäivänä, torstaina 14.11. kello 15:15. Vaasan pääkirjaston Draama-salissa keskustellaan silloin kirjallisuuden tilasta.

Etenkin äänikirjojen suosion vaikutus suomalaisen kirjallisuuden tilaan on puhuttanut Suomessa tänä syksynä paljon. Lokakuun alussa suomalaisen kirjailijat Katja Kallio, Laura Lindstedt, Riikka Pulkkinen, Pajtim Statovci ja Eeva Turunen julkaisivat avoimen kirjeen päättäjille ja kustantajille toimeentulonsa puolustukseksi. Samoilla linjoilla on ollut myös Kirjailijaliitto, joka osallistuu parhaillaan myös kulttuurileikkauksia vastustavaan Sakset seis! -kampanjaan.

Anna-Riikka Carlsonin kustantamo on WSOY.
Marko Hautalan teoksia kustantaa Tammi. Kuva: Mika Aalto.

Paneelikeskusteluun kirjallisuuden tilasta osallistuvat E-kirjaston edustajana Annastiina Louhisalmi, Bookbeatin edustajana Sari Forsström sekä kirjailijat Anna-Riikka Carlson (WSOY) ja Marko Hautala (Tammi). Keskustelun juontaa Pomedian toimittaja Sanni Rytkönen.

Littfestin kirjallisuuden tilaa koskevassa keskustelussa pohditaan muua muassa, millaisia muutoksia ala kohtaa digitaalisessa murroksessa ja miten ne vaikuttavat kirjailijoihin, kustantajiin ja lukijoihin sekä mitkä ovat alan suurimmat haasteet ja mahdollisuudet tulevaisuudessa.

Tämä Pomedian moderoimista keskusteluista striimataan Youtubeen Pomedian kanavalle. Sen voi katsoa tästä alta.

Lauantaina pohditaan ihmisen tilaa

Lauantaina Pomedia on mukana Littfestissä iltapäivällä, kun kirjailijat Milja Sarkola ja Jani Nieminen keskustelevat mielentilasta ja sen vaikutuksesta luovaan työhön. Keskustelua moderoi Pomedian päätoimittaja Hanna Hietikko. Tämä keskustelu tarjoaa syvällisiä ja ajatuksia herättäviä näkökulmia kirjailijoiden työskentelyyn. 

Milja Sarkola
Milja Sarkola on näytelmäkirjailija, ohjaaja ja proosan kirjoittaja.
Jani Nieminen on pohjalaislähtöinen Tammen kirjailija.
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa