Siirry suoraan sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

EU-vaalit tuloo – käytä ääntäsi!

11.5. klo 10:00 - 13:00

Kuvituskuva
Etelä-Pohjanmaalla virittäydytään vaalitunnelmaan toden teolla lauantaina 11.5.2024, kun vaalihumu valtaa Seinäjoen keskustorin klo 10–13. Luvassa on kiinnostavaa ohjelmaa kaikenikäisille: huippuehdokkaat kohtaavat vaalipaneeleissa, taikuri viihdyttää perheen pienimpiä ja äänestäjillä on mahdollisuus tavata puolueiden edustajia.
Pomedian toimittaja Julia Jaakkola juontaa nuorten eurovaalikeskustelun, jossa ovat mukana
– Etelä-Pohjanmaan maaseutunuorten puheenjohtaja Hannu Laturi
– Etelä-Pohjanmaan nuorisovaltuuston puheenjohtaja Eetu Setälä
– Leader Suupohjan nuorisojaoston jäsen Onerva Niemi ja
– Seinäjoen seurakunnan vaikuttajaryhmän jäsen Toivo Antila.
EU-vaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Vaalit ovat ehdottoman tärkeät niin Etelä-Pohjanmaalle, Suomelle kuin Euroopallekin. Tulevat EU-päättäjät aloittavat työnsä epävakaassa maailmantilanteessa, jossa Eurooppa kohtaa monia rajat ylittäviä haasteita. Näitä haasteita voidaan yrittää ratkoa EU-tason päätöksillä, jotka vaikuttavat elämään myös paikallistasolla monin tavoin.
Kesäkuun EU-vaaleissa valitaan Euroopan parlamentin jäsenet seuraavaksi viideksi vuodeksi. Suomesta parlamenttiin valitaan 15 jäsentä eli meppiä. Vaalipäivä on sunnuntai 9.6.2024 ja kotimaassa pääsee ennakkoäänestämään 29.5–1.6.2024. Euroopan parlamentti on ainoa suoraan vaaleilla valittava EU-toimielin, ja se käyttää merkittävää lainsäädäntävaltaa EU:ssa.
Nyt onkin siis korkea aika virittäytyä vaalitunnelmaan ja pohtia, kenelle ainoan äänensä aikoo antaa. Tehtävän helpottamiseksi Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus, Paikallispäättäjät EU:ta rakentamassa -verkoston paikalliset edustajat (BELC), maakuntalehti Ilkka-Pohjalainen ja Merenkurkun sillan yhteyshanke järjestävät yhteistyössä monipuolisen EU-vaalitapahtuman Seinäjoen keskustorilla lauantaina 11.5. klo 10–13 (Kalevankatu 7, 60100 Seinäjoki).
Kurkkaa alta tapahtuman ohjelma ja saavu paikalle virittäytymään vaalitunnelmaan! Ja mikä vielä tärkeämpää: EU-vaalit tuloo – käytä ääntäsi!

Vaalitapahtuman ohjelma:

Taikuri Markku Anttila viihdyttää perheen pienimpiä loihtimalla taikoja ja ilmapalloeläimiä, puolueiden edustajat ovat teltoillaan tavattavissa ja Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus jakaa paikalla tietoa vaaleista sekä EU:sta koko tapahtuman ajan. EU-tietokeskus tarjoaa ilmaiset pullakahvit sadalle ensimmäiselle klo 11.40 alkaen. Pullakahvit voi noutaa EU-tietokeskuksen telttapisteeltä.
 • klo 10.00 Tapahtuma alkaa
 • klo 10.30 Tapahtuman avaus, Seinäjoen kaupunginjohtaja Jaakko Kiiskilä🔹Klo 10.40 Nuorten kuoro esiintyy
 • Klo 11.00–12.15 Kaksiosainen Etelä-Pohjanmaan EU-vaalipaneeli.

Panelistit: Eero Heinäluoma (SDP), Anna-Maja Henriksson (RKP), Jouni Jussinniemi (vas.), Mika Lintilä (kesk.), Rosa Meriläinen (vihr.), Aki Ruotsala (KD), Janne Sankelo (kok.) ja Veikko Vallin (ps.).

 • Klo 12.30–12.50 Miltä EU:n tulevaisuus tulisi näyttää? Nuorten vaikuttajaryhmien keskusteluosuus
 • Klo 12.50 Päätössanat, BELC-jäsenet Ville Heikkilä ja Piia Kattelus-Kilpeläinen
 • Klo 13.00 Tilaisuus päättyy
Osa paneelista (klo 11.45-12.15) striimataan EU-tietokeskuksen nettisivuilla.
Koko tapahtuman järjestää Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus ja Etelä-Pohjanmaan Paikallispäättäjät EU:ta rakentamassa -verkoston jäsenet yhteistyössä Ilkka-Pohjalaisen ja Merenkurkun sillan yhteyshankkeen kanssa.
Mitä mieltä olet artikkelista?
 • Hauska 
 • Tärkeä 
 • Mielenkiintoinen 
 • Liikuttava 
 • Kelpo 
 • Tylsä 

Tapahtumapaikka

Seinäjoen keskustori
Seinäjoki, + Google Map