Siirry suoraan sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Eurooppalaisen elokuvan ilta

11.5.2022 klo 16:30 - 20:00

Tapahtuman logo

Eurooppalaisen elokuvan iltaa vietetään Kalevan Navetassa keskiviikkona 11.5.2022 klo 16.30 alkaen.

16.30 Ovet auki

17.00 Tapahtuman avaus

17.30 Lyhytelokuvia: Hamartia, A Modern Man’s Despair, SULA

18.15 Paneelikeskustelu

19.30 Elokuvanäytös: Great Freedom (K-16)

Tapahtumassa nähdään elokuva-alan asiantuntijoita, lyhytelokuvia sekä vaikuttava LUX-yleisöpalkintoehdokaselokuva Great Freedom (K-16). Elokuvaelämysten lisäksi tarjolla on myös teemaan sopivaa naposteltavaa.

Illan huipennuksena esitettävässä Stefan Meisen ohjaamassa Great Freedom -elokuvassa käsitellään muun muassa vapauteen ja tasa-arvoon liittyviä teemoja. Elokuva on yksi tämän vuoden LUX-yleisöpalkintoehdokkaista. LUX-yleisöpalkinto on Euroopan parlamentin ja Euroopan elokuva-akatemian myöntämä eurooppalainen elokuvapalkinto.

Paneelissa on luvassa keskustelua elokuva-alasta sekä illan elokuvan teemoista, kuten vapaudesta ja ihmisoikeuksista. Panelisteiksi saapuvat elokuvaohjaaja ja -tuottaja Mikko Jokipii, elokuvatuottaja ja LGBTQ+-vaikuttaja Aino Mättö sekä ohjaaja, käsikirjoittaja ja mediataiteilija Marjo Viitala. Tapahtuman juontaa soveltavan taiteen ammattilainen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Juulia Soidinaho.

Tapahtumassa nähdään lisäksi seuraavat lyhytelokuvat: Samuli Kuusiston A Modern Man’s DespairAnne-Mari Pahkalan ja Eero Hintsasen Sula sekä SeAMK:issa tuotettu Alexandra Mäenpään ja Ilmari Mäen Hamartia.

Tapahtuma on muutoin ikärajaton, mutta elokuvanäytös on K-16 elokuvan ikärajoituksen takia. Ennakkoilmoittautumista ei vaadita. Tapahtumaan voi saapua vapaassa aikataulussa klo 19.00 asti, 100 osallistumispaikkaa täytetään saapumisjärjestyksessä.

Tapahtuman järjestää Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus yhteistyössä Etelä-Pohjanmaan liiton ja Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa. Tuotannosta vastaa ryhmä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kulttuurituottajaopiskelijoita osana ensimmäisen vuoden opintojaan.

Euroopan parlamentin ja Euroopan elokuva-akatemian myöntämästä LUX-yleisöpalkinnosta kilpailee tänä vuonna kolme elokuvaa. Kaikki ehdokkaat löytyvät LUX-äänestyssivulta

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Tapahtumapaikka

Kalevan navetta
Seinäjoki, 60100 Suomi + Google Map