Siirry suoraan sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lapua pride 2024

4.7. - 10.7.

Vapaa pääsy
Lapua Pride on tänä vuonna neljän päivän mittainen ja järjestetään heinäkuun alussa 4.-7.7.2024. Suurin osa tapahtumista järjestetään Kulttuurikeskus Vanhassa Paukussa osoitteessa Vanhan Paukun tie 1 ja erityisesti Lyijylankaosastolla. Kaikkeen ohjelmaan on vapaa pääsy.
Vanhan Paukun alue on kaupungin kulttuurikeskuksen elkein esteetön. Piha on asfaltoitu ja osin kivetty. Oven eteen pääsee autolla. Kulttuurikeskuksen päärakennuksesta, Isosta Tehtaasta, löytyy esteetön wc.

Torstai 4.7. – lastenpäivä!

13–16 : Lyijärin Pride House – Askartelua ja lautapelejä

Lyijylankaosasto, Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Päivällä puuhastellaan non-stopina Lyijärillä kangaskasseja, pinssejä, kylttejä, taiteillaan ja askarrellaan! Pelaillaan myös lautapelejä, oleillaan, mitä nyt keksitäänkään!

16–18 : Keppareita, sirkusta, kojuja ja pöhinää

Laskeutuvan Perhosen aukio, Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Laskeutuvan Perhosen aukiolle kerääntyy harrastustoimijoita. Vauhtimukulat esittelee keppihevosharrastusta ja pitää esteratsastusnäytöksen. Sirkus Muudi saapuu pitämään sirkustyöpajaa. Mukana myös ainakin MLL Lapuan osasto, Simpsiön Siskot, Lapuan 4H ja tietenkin yhdistys itse!

18–18.30 : Lastenteatteria: Unikaverit

Teatteri Hiomo, Kulttuurikeskus Vanha Paukku
HUPS! HEH. HÄH??? Onko sinulla ollut joskus oma rakas unikaveri, jota ilman uni ei tule? Niin minullakin. Entä onko sinulle sattunut joskus vahinko ja heti perään toinen, ehkä kolmas? Niin minullekin. Entä oletkos tuntenut rusinoiden rasahtamisen, punttien tutinan, hymykuoppien hykerryksen ja viiksien vipattamisen? UNIKAVERIT on kiertävä lastenteatteriesitys koko perheelle. Esitys kertoo kekseliäästä Pelle Piukarosta, joka tiputtaa vahingossa iltatoimien lomassa rakkaimman ystävänsä, Unikaverin, vessanpönttöön. Sattumusten ja vahinkojen saattelemana Unikaveri joutuu yön aikana pitkälle matkalle ja Pelle Piukaro tekee kaikkensa saadakseen Unikaverinsa takaisin. Pelastaessaan Unikaveria, Pelle Piukaro törmää sattumalta laiskiaiseen nimeltä Nuu, josta tuntuu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Esitys käsittelee vahinkoja, virheiden tekemistä ja anteeksipyytämistä sekä tunteiden tunnistamiseen ja käsittelemiseen liittyviä taitoja. Sen parissa viihtyvät sekä lapset että aikuiset. Unikaverit -esitys johdattelee katsojat mielikuvittelun äärelle ja tarjoaa mahdollisuuden ihmetellä ihmiselämän sattumuksellisuutta riemastuttavalla tavalla. Esityksen tyylilajit ovat klovneria, Commedia dell’ Arte sekä miimi.

18.40–19 : Iltasatu

Kirjaston satunurkka, Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Satutäti Sanna lukee päivän päätteeksi vielä satuja kirjastolla.

Perjantai 5.7.

15–18 : Lyijärin Pride House – Kylttisulkeiset

Lyijylankaosasto, Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Perjantaina värkkäillään Lyijärillä kylttejä, pinssejä ja muuta kulkuerekvisiittaa! Hengaillaan, pelaillaan, taiteillaan!

20:00 Bothnia Burlesque & SirkusMuudi esittävät: Pride Cabaret (K18)

Teatteri Hiomo, Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Tervetuloa tähtipölyn, kimalluksen ja vauhdikkaan viettelyksen täyttämään iltaan! Tässä kaikkien kehojen ilosanomaa juhlistavassa illassa pääset nauttimaan muun muassa hykerryttävästä burleskista, mystisen sulokkaasta itämaisesta tanssista sekä sensuellista taituroinnista tangon ja tuolin kanssa. Illan huumaava show tarjoillaan TeatteriHiomon näyttämöllä Vanhassa Paukussa perjantaina. Shown kesto on noin 1 tunti.
 
Lavalla nähdään burleskiartistit Ginger Ale, Anaïs Lune, Ameliee Shooting Star, Luna Sage ja Foxy Roux, itämaisen tanssin jumalatar Lena Lumo sekä Pirun Helmet, eli Aliina ja Marianne Sirkus Muudilta. Illan juontaa Bothnia Burlesquen oma Lucie Von Lust. Lämpimästi tervetuloa heinäkuisen illan hämyiseen huumaan!

Lauantai 6.7.

13:00 Pride-kulkue

Lapuan tori – Kulttuurikeskus Vanha Paukku
No tokihan meillä on kulkue! Lapua Priden lauantaina marssitaan torilta Kosoolanristin kautta Paukkuun. Kulkueen järjestäytyminen n. kello 12.30 alkaen.
Saavutettavuus: Lapuan tori on asfaltoimaton. Reitti on noin kilometrin mittainen ja kulkee asfaltoitua tietä pitkin jalkakäytävällä. Reitin varrella on yksi loivahko ylämäki noustessa junaratasillan alta kohti Vanhaa Paukkua. Kauppakadulta Paukun alueelle saavuttaessa on yksi jyrkähkö alamäki. Kulkueessa saattaa olla kova meteli ja paljon muita ärsykkeitä. Kulttuurikeskus Vanhan Paukun alue on melkein esteetön. Piha on asfaltoitu ja osin kivetty. Kulttuurikeskuksen päärakennuksesta, Isosta Tehtaasta, löytyy esteetön wc.

13.30-18 : Lapua Pride -pääjuhla

Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Kulkueen saavuttua Vanhaan Paukkuun alkaa pääjuhla, joka tarjoilee musiikkia, puheita, kojuja ja mukavaa yhdessäoloa!

21-02 : Iltabileet (K18)

Downtown Bowling, Metallitie 2
Illalla täysi-ikäiset pääsevät vielä juhlimaan! Aiempien vuosien tapaan vietetään iltabileitä keilahallilla. Keilahallilla on A-oikeudet ja illan aikana voi myös keilata ilmaiseksi.

Sunnuntai 7.7.

13–16 : Lyijärin Pride House – Nyyttärit

Lyijylankaosasto, Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Sunnuntaina palaudutaan lauantaista Lyijärillä. Hengaillaan, napostellaan, värkkäillään, taiteillaan, pelaillaan – mitä ikinä keksitäänkään! Ollaan vaan, turvallisemmassa tilassa.

16-18 Pride-Zumba Zumba®

Lapuan nuoriostalon sali, Asemakatu 12, 62100 Lapua
Pride-Zumba Zumba® on latinalaistansseihin pohjautuva fitnessohjelma. Tunti sisältää tavallisesti myös muita rytmejä ympäri maailmaa. Osallistuminen ei vaadi aiempaa kokemusta tai osaamista tanssista. Zumba® sopii kaikille, ja liikkeet voi tehdä oman kuntotason mukaisesti. Tärkeintä tunnilla on hauskanpito!
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Mielenkiintoinen 
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Tapahtumapaikka

Kulttuurikeskus Vanha Paukku
Vanhan Paukun tie 1
Lapua, 62100
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto