Siirry suoraan sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Pohjanmaan demokratiainnovaatioverkoston keskustelut

14.3. klo 13:00 - 14:00

Pohjanmaan demokratiainnovaatioverkosto kokoaa yhteen laajasti alueen julkisen sektorin, kuten kuntien ja hyvinvointialueen työntekijöitä, korkeakouluja, järjestöjä sekä muita osallisuus- ja demokratiatyön parissa toimivia. Verkosto on jatkoa Pohjanmaan liiton, Pohjanmaan hyvinvointialueen ja Pohjanmaan Yhdistykset ry:n Sitra Lab 4 -muutosohjelmassa kehitetyille Demokratiatalkoille.

Verkoston sähköpostilistaan voit liittyä täällä. 

Seuraavat tapaamiset:

14.3. klo 13–14: Demokratiainnovaatioverkosto – Asukasraadit

Tutkijatohtori Tomi Niemi Vaasan yliopiston Sosiaali- ja terveyshallintotieteistä tulee keskustelemaan meidän kanssamme asukasraadeista.

Paikka: Teams

****

6.5. klo 13–14: Demokratiainnovaatioverkosto – Nuorten osallisuudesta

Kimmo Rautanen, suunnittelija/projektitutkija, Åbo Akademi, kertoo projekteista, jossa pilotoidaan eri tapoja osallistaa nuoria mm. pelillisyyden kautta.

Paikka: Teams

Ota yhteyttä: lotta.pitkanen@obotnia.fi


Nuorten osallisuus

Vaikuta!-teemapäivät

Pohjanmaalla nuorten osallisuutta on ryhdytty edistämään etenkin Vaikuta!-teemapäivien avulla. Ensimmäinen Vaikuta!-teemapäivä järjestettiin Korsnäsin kunnassa. Teemapäivän järjestivät Korsnäsin nuorisotoiminta yhdessä kunnan johdon ja alakoulujen kanssa. Päivän sisältöä ovat suunnitelleet myös Pohjanmaan liiton ja Pohjanmaan hyvinvointialueen/oppilashuollon edustajat.

Päivän tarkoituksena oli kerätä oppilaiden mielipiteitä muun muassa Korsnäsin kunnasta, hyvinvoinnista, kuraattoripalveluista, koulusta sekä Korsnäsin ja Pohjanmaan tulevaisuudesta. Oppilaiden mielipiteitä kerättiin erilaisten työpajojen ja Seppo-nimisen digitaalisen osallistumispelin avulla. Lue lisää (linkki ajankohtaista-uutiseen).

Seuraava teemapäivä järjestetään Vöyrin kunnassa maaliskuussa 2024.

Vaikuta!-teemapäivä on Nuorten Suomi ry:n yhdessä nuorten kanssa kehittämä konsepti, jonka tarkoituksena on innostaa ja kannustaa nuoria vaikuttamaan ja kerätä heidän ideoitaan päätöksenteon tueksi. Se on myös erinomainen menetelmä demokratiakasvatukseen ja täydentää peruskoulun yhteiskuntaoppia. Lue lisää: Nuorten Suomi/Vaikuta! -teemapäivä.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Tapahtumapaikka

Teams
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto