Siirry suoraan sisältöön
Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Putsaa pöytä päättäjillä -tapahtuma Kauhajoella

7.2. klo 08:00 - 17:00

Etelä-Pohjanmaalla on alkanut syksyllä 2023 Putsaa pöytä päättäjillä -tapahtumasarja, jossa nuoret saavat haastaa kotipaikkansa asioista tietävät ja päättävät aikuiset vastaamaan nuoria askarruttaviin kysymyksiin. Tapahtumiin on lupautunut mukaan sekä kunnanjohtajia, eri toimialojen johtohenkilöitä että kunnanvaltuuston jäseniä.

Illan aikana nuoret pääsevät tutustumaan päättäjiinsä ja pelailemaan heidän kanssaan keskusteluiden ohella erilaisia pelejä kuten biljardia, blackjackia, pingistä ja muita kortti- ja lautapelejä. Nuoret saavat esittää kysymyksiä anonyymisti päättäjiltään joko etukäteen tai itse tapahtumassa erilaisten sovellusalustojen kautta. Kysymyksiä tullaan kysymään illan mittaan.

– Syyskuussa Jalasjärven nuorisotalo Wilholassa nuoret kysyivät päättäjiltään niin yhteydenottomahdollisuuksista, työtehtävien sisällöistä, nuorten päihteettömyyden edistämisestä että lempiruoista. Kysymykset vaihtelivat siis ihan laidasta laitaan, mikä oli huippujuttu! täsmentää Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskuksen viestintäsuunnittelija Julia Haapasaari.

Putsaa pöytä päättäjillä -tapahtumissa nuoret saavat myös erilaista tietoa yhteistyötahoilta esimerkiksi käynnissä olevista nuorten projekteista, nuorisojaostojen toiminnasta, kansainvälisistä mahdollisuuksista ja EU-asioista. Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus pyrkii nuorten keskuudessa erityisesti lisäämään yleistä tietoisuutta EU:sta, mutta näin Euroopan parlamentin vaalien lähestyessä myös nuorten vaikuttamismahdollisuuksista EU:ssa.

– Ensi kesäkuun EU-vaalit tekevät tuloaan, mikä varmasti herättää nuorten keskuudessa keskustelua, mutta ennen kaikkea erilaisia kysymyksiä. Moni nuori voi pitää EU:ta kovin kaukaisena ja jopa mystisenä asiana, joten nyt on hyvä tilaisuus tuoda EU-asiat lähemmäs nuoria, toteaa Haapasaari.

Tapahtumiin on nuorilla vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista tarvita! Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus järjestää tapahtumia yhdessä Leader-ryhmien ja nuorisopalveluiden kanssa. Mukana ideoimassa ja järjestämässä ovat myös nuorisojaostojen nuoret.

Seuraavat Putsaa pöytä päättäjillä -tapahtumat ovat

 • to 25.1.2024 klo 18–20, Ilmajoen nuorisotalo Seppälässä (Ilkantie 18)
  • Tapahtumassa tarjolla pientä purtavaa. Paikalle saapuvat päättäjät ja johtohenkilöt vahvistetaan tammikuun alussa.
 • ti 6.2.2024 klo 16.30–18.30, Teuvan nuorisotila Klubilla
  • Tapahtumassa tarjolla pitsaa. Tapahtumaan saamme mukaan Teuvan kunnanvaltuutettu Ville Heikkilän, sivistysjohtaja Pia Valtosen ja osallisuusjohtaja Miika Katajan.
 • ke 7.2.2024 klo 18–20, Kauhajoen nuorisotalo Räimiskällä (Urheilutie 4)
  • Tapahtumassa tarjolla pientä purtavaa. Paikalle saapuvat päättäjät ja johtohenkilöt vahvistetaan tammikuun alussa.

Tapahtumia on järjestetty syyskuussa Jalasjärven nuorisotalo Wilholassa ja joulukuussa Nurmon nuorisotila Kenulla.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja: Julia Haapasaari, EU-tietokeskus (julia.haapasaari@etela-pohjanmaa.fi, puh. 0400 241 813)

Mitä mieltä olet artikkelista?
 • Hauska 
 • Tärkeä 
 • Mielenkiintoinen 
 • Liikuttava 
 • Kelpo 
 • Tylsä 

Järjestäjä

Etelä-Pohjanmaan EU-tietokeskus
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Nuorisotalo Räimiskä
Urheilutie 4
Kauhajoki,
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto