Siirry suoraan sisältöön

Meri, tivoli ja proosaa – tässä kolme kiinnostavaa kirjoituskilpailua!

Pinja Pöytälaakso

Kirjoittaja osallistuu yhteen mainituista kirjoituskilpailuista.

Kirjoituskilpailut eivät ole sukupuuttoon kuollut laji. Sosiaalisessa mediassa niihin ei silti usein törmää. Kirjoituskilpailut ovat kuitenkin myös nuorille aiheesta kiinnostuneille hyvä harrastus.  Mielekkään tekemisen lisäksi joistain kilpailuista voi voittaa näkyvyyttä, julkaisumahdollisuuksia tai jopa rahaa. Asiaan tutustumattomalla ei ole usein tietoa mistä aloittaa, jos on kiinnostunut kirjoituskilpailuun osallistumisesta.  

Kirjoituskilpailuista voi löytää hakukoneilla etsimällä. Esimerkiksi Haastavaa kirjoittamista -blogi, joka kokoaa sivuilleen kaikki tulevat ja käynnissä olevat kilpailut, on hyvä lähde, jota voi seurata tasaisin väliajoin.  

Tulevia kilpailuja 

J.H. Erkon kirjoituskilpailu 

Pullopostia mereltä -kirjoituskilpailu 

Tivoli kirjoituskilpailu 

Vinkkejä osallistumiseen! 

Kun löydät itseäsi kiinnostavan kilpailun, muista tarkistaa sen säännöt kilpailun järjestäjän sivuilta. Kuka saa osallistua kilpailuun, rajoittuuko osallistujakunta tietylle alueelle tai ikäluokkaan? Pituus ja teema on hyvä kirjoittaa itselle ylös. Ideoi, suunnittele ja aloita kirjoittaminen. Apuna kannattaa käyttää ystävien ajatuksia ja aiheeseen kannattaa paneutua muun kirjallisuuden kautta. Kirjoita kalenteriin tai laita muistutus, siitä milloin tekstin täytyy olla valmiina! Tämä saattaa olla palautuspäivä sähköpostin kautta tai aikaisempi päivämäärä, jos aiot postittaa teksti. Anna itsellesi aikaa, jottei tekstin viimeistely mene hätäilyksi. 

Kirjoituskilpailua kannattaa kokeilla vaikkei ole ennen paljoa kirjoittanut. Kirjoituskilpailuista voi saada monesti hyviä aiheita ja inspiraatiota. On mahdollista kirjoittaa teksti, jota ei koskaan lähetä. Tärkeintä on innokkuus ja itsensä ilmaiseminen. 

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Kelpo 
  • Hauska 
  • Liikuttava 
  • Tylsä 

Vastaa