Siirry suoraan sisältöön

Väiskin lempipuuhaa on Etelä-Pohjanmaan opiston kampusalueen tutkiminen. Kuva: Merette Penttinen

Väiski kävelyllä

Opistokissana tunnettu Väiski ilahduttaa alueen opiskelijoita

Merette Penttinen

Jutun kirjoittaja asuu kampuksella ja on Väiskin vanha tuttu.

Kampuksen pihapiiri hiljentyy samalla kun pakkanen kiristyy. Ulkona liikkuu lähinnä sinnikkäitä lenkkeilijöitä sekä vilttiin kääriytyneitä hahmoja. Siirtyessä rakennuksesta toiseen, saattaa kuitenkin törmätä iloisesti tervehtivään hännänheilutukseen. Oranssi sekä kooltaan iso Väiski erottuu selvästi Opistontien talvisen maiseman keskeltä. 

Korpisaaren julkkis

Ilmajokinen maatiaiskissa Väiski ei ole lainkaan poikkeuksellinen näky Etelä-Pohjanmaan Opiston läheisyydessä. Kyseinen kaveri on erityisen tuttu kampuksella asuville opiskelijoille, jotka ovat keksineet kissalle jopa omia lempinimiä. Vahvimmin näistä lempinimistä esiintyy nimi Opistokissa. 

H-asuntolan Snapchat -ryhmässä innostutaan, kun joku törmää Väiskiin ja lähettää tästä muille kuvan. “Röökikissa tuli kylään”, on kirjoitettu lokakuussa lähetetyn kuvan oheen, jossa Väiski on eksynyt asuntolan sisätiloihin. Nimen röökikissa taustalla on Väiskin viihtyminen kampuksen ulkopuolella tupakointialueella.

Lyhyen lääketieteen linjan opiskelija Kasimir Laine kertoo törmäävänsä kissaan useimmiten Liakka-talon edessä.

— Sitten se liikkuu myös aika paljon röökipaikalla, Laine jatkaa.

Kiltti kaikkien kaveri

Väiski ei puhu turhia ja pysyikin oikeastaan täysin hiljaa koko tapaamisemme ajan. Haastattelutilanteesta tuli hieman yksipuolinen myös, koska Väiskiä kiinnosti enemmän lumella leikkiminen. Kun kissaa kutsuu nimeltä, tulee hän kuitenkin luokse kerjäämään rapsutuksia. 

Väiski leikkimässä
Väiskin ja lumipallon taistelu. Kuva: Merette Penttinen

Väiski on utelias ja tallustelee ympäri asuinaluetta päivittäin. Matkaamisen ohella jää aikaa myös leikkimiseen ja sosiaalistumiseen. Kissa jatkaa kuitenkin aina mieluiten matkaa juuri silloin, kun itse niin haluaa. Myös Laine kuvailee Väiskiä samankaltaisesti.

Se ei oikeastaan pelkää mitään.

— Kyllä se tulee aina ihan innoissaan syliin ja on tosi sosiaalinen. Se usein kellahtaa vatsalleen ja se ei oikeastaan pelkää mitään, vastaa Laine kysymykseen siitä, miten hän kuvailisi Väiskiä luonteeltaan.

Väiski innostuu välillä vierailemaan myös asuntoloissa. Laine kertoo kissan maukuneen juuri edellisellä viikolla K-asuntolan ulko-ovella.

— Se käveleskeli täällä jonkin aikaa. Se kyllä ilmoittaa sitten kun haluaa ulos, Laine nauraa.

Väiski sylissä
Väiski nauttii huomiosta ja rapsutuksista. Kuva: Katriina Kotilainen

Väiski ei vaikuta olevan harmiksi kenellekään, vaan päinvastoin. Kissasta on muodostunut monien opistolaisten yhteinen ilonaihe.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Liikuttava 
  • Mielenkiintoinen 
  • Tylsä 
  • Kelpo 

Vastaa