Siirry suoraan sisältöön
Kirjakalastusta opistolla

Kirja kävi koukkuun Etelä-Pohjanmaan opiston ystävänpäivän tempauksessa

Pinja Pöytälaakso

Kirjoittaja opiskelee verkkojournalismin opintolinjalla.

Etelä-Pohjanmaan opistolla ystävänpäivää vietettiin muun muassa kirjoja kalastamalla.  

Opiston verkkojournalismin ja kirjoittamisen linjojen opiskelijat sekä opettajat rakensivat päärakennukseen kalastuspaikan lehtihyllystä ja rekvisiittavarastosta haetusta kankaasta. Kaikilla oli mahdollisuus kalastaa itselleen kirjoja.

Kirjat saatiin Ilkka-Pohjalaiselta, jonne ne olivat tulleet arvostelukappaleiksi. Mukana oli runsaasti dekkareita, chick litiä ja muutama tietokirja. 

Kirjoja oli pahvilaatikoittain. Mukana oli aikenlaista kirjallisuutta. Kuva: Hanna Hietikko

Näin sai kalaa

Harjaanvarteen narulla kiinnitetty ämpäri laskettiin yhä uudestaan rakennetun seinän taakse ja kala nappasi koukkuun – tai paremmin sanottuna tipahti ämpäriin. Ennen sitä onkijat saivat esittää genretoiveita ja minkä paksuista kalaa halusi saada.  

Seinän takana olevilla opiskelijoilla tuli välillä kiire etsiessä mahdollisimman sopivaa kirjaa niiden uusille omistajille. Kirjat katosivat vikkelää vauhtia, kun lounaalta poistuvat opiskelijat piipahtivat ongella. 

Psykologian opiskelija Merette Penttinen onkii kirjan. Video: Hanna Hietikko

Kulisseissa – mitä tapahtui pinnan alla? 

Kirjoja oli laatikoittain ja kun ‘meri’ oli saatu rakennettua, kirjojen läpikäynti alkoi. Mukana olevat opiskelijat järjestelivät kirjoja pinoihin teemojen ja genrejen mukaan. Yhdessä pinossa olivat esimerkiksi rakkausteemaiset ja toisessa raa’at kirjat.  Takakansien tekstejä luettiin ahkerasti moneen kertaan ja kansikuvien kirjoa ihasteltiin. Suurin osa kirjoista oli 2021 ilmestyneitä. 

Liakka-taloon rakennettu meri, jonka takaa kirjoja jaettiin. Kuva: Hanna Hietikko

Saman aikaisesti oppilaskunnan hallitus oli järjestänyt mahdollisuuden ostaa tikkareita, jotka toimitettaisiin myöhemmin viikolla ostajan ystäville.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa