Siirry suoraan sisältöön

Kuva: Esa Siltaloppi

Energy Academy -mentorointiohjelma

Vamkin opiskelijat sekä paikalliset yritykset ovat tyytyväisiä mentorointiin

Hanna Hietikko

Vamkin opiskelijat ovat tyytyväisiä Energy Academy -mentorointiohjelmassa saamaansa ohjaukseen, kertoo tuore raportti. Mentorointiohjelmasta hyötyvät myös yritykset. Ohjelma antaa yrityksille tietoa opiskelijoiden odotuksista työelämälle.

Tänä vuonna opiskelijat ja yritykset ovat jatkaneet työskentelyä pandemiasta huolimatta: ajatuksia on jaettu, syvällisiä keskusteluja on käyty ja tapaamisia on järjestetty tiheästi, jopa kerran viikossa. Kolmen kuukauden aktiivisen keskustelun jälkeen Hitachi Energyn laatiman raportin mukaan suurin osa mentoroitavista kuvasi suhdettaan mentoreihinsa läheiseksi tai menestyksekkääksi. Yli 82 prosenttia vastaajista on täysin samaa mieltä väittämän ”Olen tyytyväinen tähänastiseen mentorisuhteeseeni” kanssa. Täydet 100 prosenttia vastaajista oli tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä mentorinsa saatavuuteen.

Vaasan ammattikorkeakoulun tekniikan yksikön johtaja Jorma Tuomisen mukaan opiskelijat ovat innokkaampia jäämään Vaasaan alueelle opiskeluiden päätyttyäkin, kun kontaktit yrityselämään on jo muodostettu:

– Meillä on alueella yrityksiä, jotka kehittävät jatkuvasti yhä nykyaikaisempia ja kestävämpiä energiaratkaisuja, joilla on suora kytkös akkuteollisuuteen, ja meillä on taas opiskelijoita, jotka pystyvät tarjoamaan arvokasta osaamista aiheesta, mikä on selvä vetovoimatekijä koko Vaasan alueelle ja energiaklusterille, sanoo Tuominen Vamkin tiedotteessa.

Vuonna 2019 perustettu Energy Academy yhdistää Vaasan alueen korkean asteen oppilaitokset ja johtavat energia-alan yritykset, joita ovat Hanken svenska handelshögskola, Helsingin yliopiston Vaasan-yksikkö, Yrkeshögskolan Novia, Vaasan ammattikorkeakoulu, Vaasan yliopisto sekä Åbo Akademi, ABB oy, Danfoss, Energy-Vaasa, Hitachi Energy, Merinova, Vaasan kaupunki, Vaasan sähkö, Vasek ja Wärtsilä. Vuoden 2021 lopussa sen alla toimivasta mentorointiohjelmasta tuli suurempi kuin koskaan: oppilaitoksista valittiin yhteensä 33 uutta mentoroitavaa, joista 13 tuli Vaasan ammattikorkeakoulusta.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa