Siirry suoraan sisältöön
Jatkuvan oppimisen iltapäivän mainos

Onko seuraava opiskelupaikka vielä epäselvä? Tutustu opiskelun mahdollisuuksiin pohjalaisissa maakunnissa tästä!

Hanna Hietikko

Jatkuvan oppimisen viisikko järjestää kaksipäiväisen etätapahtuman opiskelumahdollisuuksista pohjalaismaakunnissa.

Tapahtuma striimataan suorana Sedun Suupohjantien tiloista ja tallenne on jaettavissa ja katsottavissa myös tapahtuman jälkeen. Tarkoituksena on se, että Etelä-Pohjanmaan jatkuvan oppimisen toimijat esittelevät itsensä ja toimintaansa yhdessä.

Keskiviikkona 9.3. kohderyhmänä ovat pääosin yhteishakuun osallistuvat ja mahdollista suuntaa miettivät nuoret. Torstaina 10. maaliskuuta kohderyhmää ovat maahanmuuttajat sekä työelämän ohessa opiskelua harkitsevat. Kukin tietoisku kestää noin 10–15 minuuttia.

Asiaa nuorille yhteishausta

Keskiviikon ohjelmassa on tiiviisti erilaisten opiskelumahdollisuuksien esittelyä nuorille, joilla ei vielä ole tutkintoa ja jotka eivät vielä ole työelämässä. Puhumassa on sekä työllisyyden kuntakokeilun nuorten palveluiden että oppilaitosten edustajia. Iltapäivän aikana kuullaan esimerkiksi siltaopinnoista toiselta asteelta korkeakouluun sekä korkeakouluopinnoista.

Iltapäivän aloittavat tietoiskut työllisyyden kuntakokeilun nuorten palveluista: omavalmentajat Jenna Knuts ja Hannu-Pekka Piiparinen pitävät yhteishakuinfon. Sen jälkeen Pia-Maria Korpela esittelee ammatinvalintapsykologin palveluita. Kello 13:30 Sanna Valkosalo esittelee Seinäjoen ammattikorkeakoulua.

Kello 13:45–14 pidetään vartin tauko, jonka jälkeen Etelä-Pohjanmaan kesäyliopiston toiminnasta kertoo Marjaana Rasku. Hänen jälkeensä Etelä-Pohjanmaan opiston opintotarjonnasta opintolinjoineen kertoo Laura Ekberg.

Etelä-Pohjanmaan opiston jälkeen katsotaan Sedun esittelyvideo. Iltapäivän ohjelman päättää Seinäjoen kansalaisopiston tarjonnan esittely. Siitä kertovat Virpi Väänänen ja Satu Haarala. Jatkuvan oppimisen iltapäivän lopuksi koulutusvalmentaja Teija Pitkäkangas päättää tilaisuuden.

Teams-linkki tapahtumaan keskiviikkona kello 13–15: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NGJiYzM5MTItZGUxZC00NDM5LWE4ZWEtNTJjNDI5NjBjZWIy%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%228e83a730-1a46-40ed-8797-1d2d98cac2d1%22%2c%22Oid%22%3a%22fefcfb7a-0630-429c-b1a2-3e8011ba33e3%22%7d 

Vinkkejä aikuisille opiskelijoille

Torstaina 10. maaliskuuta kohderyhmää ovat maahanmuuttajat sekä työelämän ohessa opiskelua harkitsevat. Torstain tietoiskuissa käsitellään työn ohella opiskelua, täydennyskoulutusta, alan vaihtamista, osaamisen kehittämistä, avoimia väyliä, maksuttomia opintoja, polkuopintoja, väylähakua, erillishakua ja maisterihakua.

Iltapäivän ohjelman aloittaa puolen tunnin katsaus suomi toisena kielenä -opintoihin. Ensin Sedun opiskelija kertoo merkonomiopinnoistaan. Sitten Virpi Väänänen ja Satu Haarala esittelevät Seinäjoen kansalaisopiston suomen kielen opetustarjontaa. Lopuksi Etelä-Pohjamaan opiston S2-opetustarjontaa ja Korkit-hanketta esittelee Laura Ekberg tai Iiris Mäkinen.

Kello 13 Sanna Fält kertoo kuntakokeilusta: sen rahoituksesta ja mitä mahdollisuuksia se tuo opintoihin. Hänen jälkeensä Marjaana Rasku kertoo Avoimen yliopiston väylähausta ja Mari Kekola esittelee Yliopistokeskuksen tutkintokoulutuksia ja etenkin maisteritason opintoja. Vielä ennen taukoa Laura Ekberg puhuu Etelä-Pohjanmaan opiston opintotarjonnasta ja opintolinjoista.

Kello 14 pidetään vartin tauko, jonka jälkeen Seamkin Sanna Valkosalo kertoo opinnoista avoimessa ammattikorkeakoulussa ja jatkuvan oppimisen palveluita esittelee koulutusvalmentaja Teija Pitkäkangas. Päivän viimeisen tietoiskun pitää Merja Kaateikko Sedusta. Hän esittelee jatkuvaa hakua, lyhytkoulutuksia sekä työvoimakoulutusta. Iltapäivän ohjelma päättyy kello 15 aikoihin.

Teams-linkki tapahtumaan torstaina kello 12:15–15: https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_NmQ3ZGQ5MWUtZDZmNy00OTcxLWI1MTYtOWNmNTJjZWViZjk1%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%228e83a730-1a46-40ed-8797-1d2d98cac2d1%22%2c%22Oid%22%3a%22fefcfb7a-0630-429c-b1a2-3e8011ba33e3%22%7d

Viisikkoon kuuluvat Etelä-Pohjanmaan opisto, Seamk, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys, Seinäjoen kansalaisopisto, Seinäjoen yliopistokeskus ja Sedu.

https://youtu.be/AZ4I_s5-Bo4
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa