Siirry suoraan sisältöön

Poliisilinjalla opiskelu on urheilullista. Kuva: Iina Hakala

Salibändyä

Hikeä, verta ja ”täydellisyyttä hipovaa läppää” – tällaista on poliisilinjalla opiskelu

Matleena Vuorela ja Iina Hakala

Jutun tekijät opiskelevat Etelä-Pohjanmaan opiston poliisilinjalla.

Tässä kuvareportaasissa tutustutaan poliisilinjalla opiskeluun kahden opiskelijan silmin. Poliisilinja on yksi Ilmajoella sijaitsevan Etelä-Pohjanmaan opiston lukuvuoden mittaisista opintolinjoista.

Matleenan päivä poliisilinjalla

Aamu alkaa yleensä 8.30, kun herätys soi täysillä. Syön aamupalan sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy, ja teen aamutoimet. Sitten kello näyttää 8.58 ja lähden kävelemään kohti Liakka taloa. 

Aamu Opiston asuntolassa.
Aamu valkenee Etelä-Pohjanmaan opiston asuntolassa. Kuva: Matleena Vuorela

Tänään päivä alkoi ketteryysradan harjoituksilla ja sählyllä. Perinteitä noudattaen Iina (Hakala) eli Johtaja saapuu myöhässä tyylikkäästi 9.09. Aamun ensimmäisillä tunneilla hypittiin vähä esteitä, alitettiin rimaa ja loikittiin penkin yli. 

Poliisilinjan aamu liikuntasalissa
Aamu alkaa urheilullisesti. Keskellä Iina Hakala, Arttu Koski (oik.). Kuva: Matleena Vuorela
Tero Kuisma ja Arttu Koski ketteryysradalla
Tero Kuisma ja Arttu Koski suorittavat ketteryysrataa. Kuva: Matleena Vuorela

Sitten kello näyttä 11.30 ja on ruoka-aika. Ruokalaan kun kävelee, on edessä piippari, johon pitää näyttä puhelimesta Slice-lounasetukoodi. Tänään ruuaksi oli feta-lasagnettea, nachoja ja persikkaa. Ja tietysti leipää ja mehua. Oli hyvää.

Ruokajono
Ketteryysradan jälkeen on ruokailu. Kuva: Matleena Vuorela
Ruokalautanen
Ruuaksi oli fetalasagnettea ja nachoja. Ja tietysti leipää ja mehua. Kuva: Matleena Vuorela

Kello on 12.00 ja kaikilla on maha täynnä. Meidän koko linja suuntaa kirjastossa oleville sohville. Yleensä istutaan niillä aina ruokailun jälkeen. Tänään pelattiin Aliasta ja esitettiin niitä pantomiimina.  

Sitte meillä oli vuorossa kello 12.30 alkavalla tunnilla pakopeli. Meidät jaettiin viiden hengen ryhmiin ja molemmat selvitti omat pakopelit. Ne oli netistä tilattu. Minun tiimini selvitti pakopelin 84 minuuttiin ja toinen tiimi kahteen tuntiin. 

Pakopelin pelaamista
Pakopelin selvittämisessä meni 84 minuutista kahteen tuntiin. Kuva: Matleena Vuorela

Kello 15.00 meillä alkoi oikis-linjan kanssa esitutkinta ja käytiin viime kerralla tehtyjä tehtäviä läpi. Niissä meni koko puolitoista tuntia. Koulu loppui 16.30. 

Koulun jälkeen menin kotiin syömään ja hengailin ja katsoin vähän pääsykokeita varten artikkeleita. Mulla ei ole täyshoitoa, koska tulee turhaa maksua, kun en esimerkiksi aamulla jaksa nousta aamupalalle, kun yleensä koulu alkaa vasta kello 9. Mieluummin nukun. Teen itse omat ruuat.  

Illalla kello 20.10 mentiin vielä osan luokan kanssa katsomaan Scream-elokuva. Oli ihan ok, verta oli paljon. Sitten elokuva loppui ja Volvon nokka suuntasi Opistolle. Kello näyttää 23 ja on hyvä aika mennä nukkumaan, että huomenna taas jaksaa. 

Elokuvaa katsomassa
Päivän päätteeksi katsottiin luokan kanssa Scream-elokuva. Kuva: Matleena Vuorela

Iinan päivä poliisilinjalla

Päivä alkaa yleensä 9.00. Oma herätyskello alkaa soimaan noin 7.50 ja siitä lähtien melkein minuutin välein. Torkutan viimeiseen asti, kunnes on kiire kouluun.

Nukkumassa
Aamuherätykset ovat vaikeita. Kuva: Iina Hakala
Matkalla Opistolle
Aamuliikennettä Etelä-Pohjanmaan opiston suuntaan. Kuva: Iina Hakala

Puen vaatteet ja lähden ajamaan kohti Etelä-Pohjanmaan opistoa. Yleensä poikkean tankilla matkalla, mutta ylimääräistä aikaa ei ole tankata montaa litraa, joten siellä tulee käytyä joskus montakin kertaa viikon aikana. Joskus vielä kokeilen kerralla tankin täyttämistä. Keskimääräinen saapumisaika koululle on noin 9.07.

Käsilläseisontaa
Ketteryysradan suorittamiseen kuuluu kyykkäämistä. Kuva: Iina Hakala.
Käsilläseisontaa ja -kävelyä
Käsilläseisonta ja -kävely ovat myös osa ketteryysharjoittelua. Kuva: Iina Hakala.
Tasapainoilua
Ketteryysradalla pitää myös tasapainoilla. Kuva: Iina Hakala

Päivä alkoi koululla ketteryysradan treenaamisella. Ylitettiin aitoja ja juostiin askeltikkaita eri tekniikoilla. Sen jälkeen harjoiteltiin penkin ylittämistä ja aidan ali liukumista. Ketteryysrata harjoittelun jälkeen pelattiin porukalla vielä säbää. 

Salibändyä
Ketteryysradan jälkeen pelattiin vielä salibandyä. Kuvassa oikealla edessä Iina Hakala ja keskellä Arttu Koski. Kuva: Iina Hakala

Ruokailu on meillä 11.30, tänään päästiin vähän aiemmin. Ruokana oli feta-kasvislasagnea ja salaattia. Ruokailussa pitää skannata lounasetukoodi Slice-opiskelijasovelluksesta. 

Opiskelijakortin skannaus
Tänään ruokana on feta-kasvislasagnea.
Opiskelijakortin skannaus
Ruokailussa pitää skannata lounasetukoodi Slice-opiskelijasovelluksesta. Näin se käy Veera Kujalalta.

Ruokailun jälkeen mennään yleensä aulan sohville istuskelemaan ennen seuraavaa tuntia. Joskus pelaillaan lautapelejä tai sitten vaan jutellaan ja heitetään täydellisyyttä hipovaa läppää. 

Pötköttelyä sohvalla
Ruokailun jälkeen on hetki aikaa hengähtää ennen seuraavia oppitunteja.

Tänään ruokailun jälkeen seuraavalla tunnilla oli vuorossa pakopelin pelaamista. Meidät jaettiin kahteen ryhmään ja molemmat ryhmät sai oman Exit-pelin. Molemmat ryhmät sai pakopelin ratkaistua, ennemmin tai myöhemmin. 

Pakopelin pelaamista
Meidät jaettiin kahteen ryhmään ja molemmat ryhmät sai oman Exit-pelin. Kuva: Iina Hakala

Tämän tunnin jälkeen loppui koulu. Osa luokkalaisista lähti syömään päivällistä, osa lähti asuntoloille ja osa lähti muualle. Itse lähdin töihin.

Juoksutreenit
Poliisilinjalla harjoitellaan myös juoksemista. Kuva: Iina Hakala

Seuraavana päivä alkoi kirjallisen kokeen harjoittelulla. Sen jälkeen mentiin syömään ja sitten odoteltiin juoksutreenin alkamista. Juoksutreeni oli ulkona, minkä jälkeen tultiin sisälle syömään Katjan (Saari) tekemää töihinpaluukakkua.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Mielenkiintoinen 
  • Hauska 
  • Kelpo 
  • Tylsä 
  • Liikuttava 
  • Tärkeä 

Vastaa