Siirry suoraan sisältöön
Kuvituskuva Vamkin urakyselystä

Vamkista valmistuneet ovat Suomen tyytyväisimpiä YAMK-tutkintoonsa

Hanna Hietikko

Tuoreen Uraseurantakyselyn mukaan Vamkista valmistuneet ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet työskentelevät useimmin tutkintoaan vastaavalla alalla ja heitä arvostetaan eniten työnantajiensa keskuudessa.

Vaasan ammattikorkeakoulu on menestynyt erinomaisesti tuoreessa Uraseurantakyselyssä, Vamkin tiedotteessa kerrotaan. Vamk on yltänyt parhaaseen keskiarvoon ylemmistä ammattikorkeakoulututkinnoista valmistuneiden palautteissa. Vamk on Suomen paras myös tarkasteltuna tilannetta, vastaako työn vaativuus suoritettua YAMK-tutkintoa.

Uraseurantaraportin mukaan Vaasasta valmistuneet työskentelevät selvästi useimmin tutkintoansa vastaavalla alalla. Eniten omalla alallaan työskentelevien osuus on kasvanut juuri Vaasan ammattikorkeakoulussa. Korkeinta työnantajien arvostusta nauttivat raportin mukaan VAMKista valmistuneet, joiden antama palaute on myös parantunut eniten suhteessa edelliseen kyselyyn. 

Vamkin ylemmät korkeakoulututkinnot olivat kolmen parhaan ammattikorkeakoulun joukossa kysymyksessä, jossa tiedusteltiin opiskelijoiden osaamisen kehittymistä. Myös tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä Vamk on kolmen kärjessä.

– Tämä upea tulos antaa meille positiivista viestiä siitä, että kuljemme Vamkilla vahvasti oikeaan suuntaan. Raportti osoittaa, että annamme laadukasta koulutusta opiskelijoillemme, mistä ovat etenkin työnantajat hyötyneet. Uraseurantatietoa hyödynnetään koulutusten suunnittelussa ja kehittämisessä, jotta jatkossakin olisimme Suomen parasta YAMK-koulutusta tarjoava korkeakoulu, iloitsee Vaasan ammattikorkeakoulun rehtori Kati Komulainen tiedotteessa.

Uraseurantakyselyn tarkoituksena on selvittää ammattikorkeakoulusta valmistuneiden työ- ja uratilannetta viisi vuotta valmistumisen jälkeen. Kyselyn toteuttaa valtakunnallinen uraseurantaverkosto yhdessä Arenen koulutusvaliokunnan kanssa.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa