Siirry suoraan sisältöön

RoolitOn-näytelmän päähenkilö Jere on kunnianhimoinen nuori mies, joka haaveilee rauhanturvaajan urasta isänsä jalanjäljissä. Unelma nähdyksi tulemisesta on kuitenkin vain ahdas pakkomielle, eikä isä ole vastannut enää vuosiin Jeren viesteihin.

Onni Tommila

Elokuvista tuttu Onni Tommila tähdittää Teatterilinjan RoolitOn-näytelmää toukokuussa

Hanna Hietikko

Kirjoittaja koosti jutun Etelä-Pohjanmaan Opiston tiedotteesta.

Etelä-Pohjanmaan Opiston Teatterilinjan tämän kevään näytelmä RoolitOn kertoo nuoresta Jerestä ja kivusta, joka johtuu täyttymättömästä isän kaipuusta.

Näytelmän päärooleissa nähdään poika ja kaksi erilaista isää, nuori leffatähti Onni Tommila, Ilkka Koivula ja Jari Hakala, Etelä-Pohjanmaan Opiston tiedotteessa kerrotaan. Tommilan ja hänen isäpuolenaan esiintyvän Koivulan tiet ovat kohdanneet aiemmin kameran edessä, mutta nyt he pääsevät ensimmäistä kertaa yhdessä näyttämölle. Lisäksi mukana on iso joukko nuoria näyttelijälahjakkuuksia Etelä-Pohjanmaan Opiston teatterilinjalta.

RoolitOn on Natalil Lintalan käsikirjoitus ja ohjaus. Se on itsenäinen jatko-osa Hyvinvointivalhe -näytelmälle, joka nähtiin Seinäjoen kaupunginteatterissa syksyllä 2021.

– Ajatus tästä näytelmästä syntyi, kun tutustuin opiskelijoihini Etelä-Pohjanmaan Opiston teatterilinjalla. Jokainen hahmo on rakennettu suoraan näyttelijälleen, ja haluan saada jokaisen opiskelijan loistamaan omien vahvuuksiensa siivittämänä. Tärkeä osa esitystä on myös Teemu Vuorelan vahva äänisuunnittelu. Ilkka Koivulan kanssa olen aikaisemmin näytellyt samoissa teatteriproduktioissa, joten nyt on ollut mielenkiintoista kirjoittaa roolia hänelle sekä päästä ohjaamaan häntä, Lintala kertoo tiedotteessa.

Seinäjoen kaupunginteatterin taiteellinen johtaja Pauliina Salonius pitää teatteriopiskelijoiden kanssa tehtävää yhteistyötä monin tavoin merkittävänä.

– On tärkeää kuunnella alueen nuoria ja päästä tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. Hienoa, että voimme mahdollistaa nuorille tällaisen kokemuksen, ja samalla opimme itsekin.

RoolitOn on Seinäjoen kaupunginteatterin ja Etelä-Pohjanmaan Opiston kolmivuotisen yhteistyöhankkeen toinen tuotanto. Sitä esitetään Seinäjoen kaupunginteatterissa 14.-18. toukokuuta.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Mielenkiintoinen 
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa