Siirry suoraan sisältöön
Kalevauvan Kaupunkilaulut

Kalevauva.filtä kappale Seinäjoesta ja jopa Jalasjärvestä mutta ei Vaasasta

Hanna Hietikko

Kirjoittaja on lähtöisin seksittömältä Jalasjärveltä.

Keskustelupalstojen kiivaitakin keskusteluja nykyaikaiseksi kansanmusiikiksi säveltävä duo Kalevauva.fi julkaisi perjantaina 18. maaliskuuta teemalevyn, jonka kaikki kappaleet käsittelevät suomalaisia kaupunkeja.

Ennen perjantaita levyltä oli julkaistu kappaleet Espoo, Vantaa, Jyväskylä, Kuopio ja Kouvola. Nyt oman kappaleensa saivat myös Tampere, Oulu, Turku, Lahti ja Seinäjoki.

Seinäjoki ja Jalasjärvi ovat herättäneet keskustelua

Levyn viimeinen kappale, Seinäjoki, perustuu ainakin näihin Vauva.fi-keskustelupalstan keskusteluihin.

Mukana kappaleella on Kalevauva.fin jäsenten Kimmo Nummisen ja Aapo Niinisen lisäksi seinäjokelaislähtöinen koomikko Niko Kivelä.

Seinäjoen lisäksi Kalevauva.fi on huomioinut musiikissaan eteläpohjalaisista paikkakunnista nykyään osana Kurikan kaupunkia olevan Jalasjärven. Siitä tehtiin vuonna 2019 kappale nimeltä Seksitön Jalasjärvi.

Kaikkia lauluja ei ole vielä tehty

Kysyimme Kalevauva.filtä sähköpostitse pari asiaa. Duen toinen puolikas Kimmo Numminen vastasi.

Miksi seksitön Jalasjärvi ei ole mukana levyllä? Jalasjärvi on kuitenkin nykyään osa Kurikan kaupunkia.

– Jalasjärvi on tärkeä bonusbiisi, jota emme ole tokikaan hylänneet kokonaan. Esitimme sen juuri viime lauantain Seinäjoen keikalla yleisön toiveesta! Tämähän biisi tehtiin alun perin Aukusti-festivaalia varten ja meillä on oikein lämpimät muistot sieltä. Meillä on olemassa myös ”Tänään Sastamalaan” -niminen kaupunkilaulu, joka ei levylle mahtunut. Ehkä se ja Jalasjärvi joskus vielä löytää paikkansa jollekin levylle…

Miksi Pohjanmaan puolelta ei ole kaupunkilaulua? Seinäjoki-kappaleessa kyllä mainitaan Vaasa, mutta eikö siitä, Mustasaaresta, Närpiöstä tai Laihiasta ollut riittävän laadukasta keskustelua saatavilla? Vai oletteko Pohjanmaata vastaan jotenkin?

– Emme tokikaan ole Pohjanmaata vastaan. Kaikkia maakuntia emme valitettavasti saaneet mukaan tähän ”Kaupunkilaulut vol. 1” -levylle, esimerkiksi Kainuusta jo kovasti laulua toivottiin myöskin. Toivottavasti pääsemme joskus tekemään jatko-osan, mutta juhlitaan nyt ensin tätä albumia!

Vieläkö keskustelupalstoilla riittää ammennettavaa lauluiksi? Mitä sitten teette, kun tämä lähde ehtyy?

– Kyllä netin keskustelupalstoilta vielä ammennettavaa piisaa moneksi lauluksi. Toki meitä kiinnostaa aina muutkin lähteet ja olemmehan me tehneetkin jo biisejä esimerkiksi firmojen asiakaspalautteista, Twitter- ja Instagram-kommenteista tahi sitten ihan ärsyttävimpien sanojen listoista (Lomalle Lompsis ja Sorvin Ääreen.) Katsotaan mitä lähdemateriaaleja tulevaisuus tuo tullessaan, otamme mielellämme myös hyviä ehdotuksia vastaan!

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Mielenkiintoinen 
  • Tärkeä 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa