Siirry suoraan sisältöön
Sarjakuva

Sarjakuvia kirjolta -näyttelyn avataan aprillipäivänä, myös huhtikuussa järjestetään taidetyöpajoja erityisryhmille

Hanna Hietikko

Kirjoitta koosti jutun tiedotteesta.

Seinäjoen pääkirjastossa avautuu huhtikuussa Sarjakuvia kirjolta -näyttely. Tulossa on myös taidetyöpajoja ja tapahtumapäivä erityisryhmille.

Sarjakuvia kirjolta -näyttelyn avajaiset ovat perjantaina 1. huhtikuuta kello 15 -16. Näyttely on avajaisten jälkeen auki 2.–28.4. Kässärin Galleriassa.

Sarjakuvia kirjolta -lehden teosoriginaaleja esittelevä näyttely tuo autismikirjolla olevien tarinat näkyväksi. Näyttelyn sarjakuvat käsittelevät tekijöilleen merkityksellisiä aiheita, kuten uimahallisaunareissua, uhanalaisia eläimiä ja pyhimyksen elämää.

Sarjakuva: Tuukka Siiskonen
Sarjakuva: Kristiina Murola

Sarjakuvat syntyivät Autismisäätiön päiväaikaisessa toiminnassa järjestetyissä työpajoissa syksyllä 2021. Sarjakuvataiteilijoiden ohjaamiin työpajoihin osallistui 22 autismikirjolla olevaa sarjakuvantekijää Espoosta, Helsingistä, Tampereelta ja Seinäjoelta.

Työpajoissa syntyneistä sarjakuvista julkaistiin Sarjakuvia kirjolta -lehti, jota on jaossa paperisena lehtenä näyttelyn ajan. Sarjakuvia kirjolta -lehden digiversion voi lukea tästä PDF-muodossa.

Sarjakuva: Teemu Rouvinen
Sarjakuva: Nico Nyman

Sarjakuvapäivä erityisryhmille

Sarjakuvapäivänä tiistaina 12. huhtikuuta klo 12–15 Seinäjoen pääkirjastossa voi nauttia taiteesta monin eri tavoin. Paikalla on sarjakuvanäyttely, sarjakuvantekijöitä, teatteri-improvisaatio- ja sarjakuvatyöpajoja.

Tapahtuma on suunnattu erityistä tukea tarvitseville henkilöille ja heidän kanssaan työskenteleville. Tapahtuman järjestävät Autismisäätiö ja Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Seinäjoen pääkirjaston kanssa.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Työpajoihin ennakkoilmoittautumiset läänintaiteilija Venla Korjalle sähköpostitse: venla.korja@taike.fi.

Ohjelma

  • klo 12.00–12.30 Sarjakuvia kirjolta -näyttelyn taiteilijat kertovat teoksistaan Kässärin galleriassa. Ohjattu näyttelyyn tutustuminen koko tapahtumapäivän ajan.
  • 1. työpaja klo 12.30–13.00 ja 2. työpaja klo 13.15–13.45 Studiossa. Teatteri-improvisaatiotyöpajoissa voi kokeilla ohjaaja Venlan Korjan johdolla helppoja ja hauskoja teatteriharjoitteita.
  • 1. työpaja klo 13.15–14.00 ja 2. työpaja klo 14.15–15.00 Jaaksi 3:ssa. Pöyrööt-sarjakuvan piirtäjän Liisa Seppälän Hahmosta tarinaksi! -sarjakuvatyöpajoissa harjoitellaan suunnittelemaan oma hahmo, joka herätetään eloon sarjakuvan keinoin.  
  • Kirjasto esittelee tapahtumapäivänä omia yleisiä erityisryhmille sopivia palveluitaan sekä oppimista tukevaa Tuuppari-palveluaan.
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tärkeä 
  • Liikuttava 
  • Hauska 
  • Mielenkiintoinen 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa