Siirry suoraan sisältöön

Zehra Koc, Laila Yli-Kahila ja Neslihan Dane yhdessä Yhdessä-hankkeen avajaisissa. Kuva: Cem Kaplan

Zehra Koc, Laila Yli-Kahila ja Neslihan Dane

Yhdessä-hanke avattiin näyttävästi Etelä-Pohjanmaan Opistolla

Cem Kaplan, Elina Baibarak, Tiia Levy, Hanna Hietikko

Tekijät opiskelevat tai työskentelevät Etelä-Pohjanmaan Opistolla.

Torstai-iltana 31.3. Opistolla pidetyt Yhdessä-hankkeen avajaiset onnistuivat hienosti.

Yhdessä-hankkeen tavoitteena on järjestää yhteistä tekemistä, kuten harrastuksia ja kohtaamisia, maahanmuuttajille ja Ilmajoella pidempään asuneille.

Yhdessä-hankkeen logo

Paikalla oli runsaasti Etelä-Pohjanmaan Opiston kanssa hankkeessa yhteistyötä tekeviä kumppaneita. SPR:n Ilmajoen osaston vapaaehtoistoiminnasta avajaisissa oli Eeva-Liisa Välimäki puolisonsa Kauko Välimäen kanssa, Maija-Liisa Kyökkä puolisonsa Veikko Köykän kanssa sekä Marita Kivinen ja Helvi Korjonen.

Välimäet ja Yunis Mohamed
Välimäet ja Yunis Mohamed. Kuvat: Cem Kaplan

Ilmajoen evankelis-luterilaisesta seurakunnasta paikalle tulivat pappi Jussi Haavisto ja Niina Koivumäki ja helluntaisseurakunnasta Veera Garbali ja Elina Kallio. Etelä-Pohjanmaan nuorisoseuraa edusti Marja Palo ja MLL:n Pohjanmaan piirin vapaaehtoistoiminnasta tilaisuuteen osallistui Laila Yli-Kahila.

Tiia Levy ja Elina Baibarak
Elina Baibarak ja Tiia Levy esittelevät hanketta yleisölle.

Aluksi Etelä-Pohjanmaan Opiston hankeopettaja Tiia Levy ja Opiston työntekijä ja Yhdessä-hankkeen koordinaattori Elina Baibarak pitivät tervehdyspuheen ja esittäytyivät yleisölle. Sitten jokaiselle osallistujalle annettiin vuoro esittäytyä ja tutustua muihin. Seuraavaksi oli suunniteltu hakea kahvia ja leivonnaisia, mutta yleisö nautti niin paljon keskustelemisesta, että ihmiset eivät lähteneet heti maistamaan herkkuja, jotka tuotiin tarjolle.

tutustumista ja keskustelua

Syömisen aikana Opiston opiskelijoille annettiin ohjeet seuraavasta tehtävästä: piti kiertää ainakin kolme pöytää ja tutustua uusiin henkilöihin, joista kaikki pitivät todella paljon ja tunsivat paljon iloa.

Tämän jälkeen pidimme esittelyä hankkeesta, kerroimme rahoittajasta ja sen jälkeen ystävällisesti saimme uudet ideat yleisöltä tulevia toimintoja ja yhteisiä tilaisuuksia varten.

Varsinkin Opiston maahanmuuttajaopiskelijat kiittivät paljon tilaisuudesta ja ovat todella innostuneita tuleviin toimintoihin.

Opiston juhlasalissa

Hanketta hallinnoi Etelä-Pohjanmaan Opisto, ja se toteutetaan yhdessä paikallisten kansalaisjärjestöjen kanssa. Hanke on Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman Leader-hanke, ja siinä on mukana kehittämisyhdistys Liiveri.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Hauska 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa