Siirry suoraan sisältöön

Kuva: Unsplash

Uusi vesipiippukahvila kiinnostaa seinäjokelaisia

Merette Penttinen

Pomedian toimituksesta kävi testaamassa uudenlaisen kahvilakonseptin!

Seinäjoelle, Pohjan kaupunginosaan osoitteeseen Pultrantie 10 on avattu kahvila, jollaista ei olla ennen nähty Etelä-Pohjanmaalla. Kahvilan nimi on Brango, ja sen menu sisältää juotavaa, syötävää sekä poltettavaa.

Brangon logoa koristaa härkä. Kuvat: Merette Penttinen

Seinäjoen uutuuskahvila Brango on avannut ovensa noin kuukausi sitten. On selvää, että monella on halu selvittää, mistä tässä oikein on kyse. Kahvilan julkisivun kyltistä voi jo päätellä, että sisällä on saatavilla vesipiippuja.

Vaikka tupakkatuotteita koskeva laki tekee kahvilan mainostamisesta hankalaa, on asiakkaita riittänyt. Omistaja Hasan Baran pohtii, ettei äärimmäinen suosiokaan olisi hyväksi rajallisten resurssien vuoksi. Sopiva asiakasmäärä mahdollistaa sen, että jokaista asiakasta pystytään palvelemaan laadukkaasti.

Hasan Baran omistaa kahvilan. Kuva: Merette Penttinen
Tiskillä olevalta hinnastolta voit löytää sekä juomaa, ruokaa, että vesipiippuja. Kuva: Merette Penttinen

Mikä vesipiippu on?

Monille tuntuu olevan epäselvää, mikä vesipiippu oikeastaan edes on. Yksi yleisimmistä harhaluuloista, joihin olen törmännyt, on se, että vesipiippu sisältäisi kannabista tai muuta huumeisiin lukeutuvaa ainetta. Kyse on kuitenkin tupakasta tai esimerkiksi yrteistä.

Vesipiippua voidaan kutsua monilla eri nimityksillä. Yleisimpiä näistä ovat shisha sekä hookah. Se toimii nimensä mukaisesti vedellä sekä kuumilla hiilillä, jotka lämmittävät tupakan tai tupakan korvaavan tuotteen.

Vesipiipun rakenne.

Brangossa käytetään muiden samankaltaisten paikkojen tavoin suukappaleen jatkeena muovista sekä kertakäyttöistä osaa, jonka jokainen asiakas saa shishan mukana. Varsinaista hygieniariskiä tähän ei siis sisälly.

Hinnastosta löytyy lukuisia erilaisia makuvaihtoehtoja, kuten sitruuna, omena, kaakao ja jäätelö. Makuja on mahdollista myös yhdistellä. Tavallinen yhden maun vesipiippu maksaa Brangossa viisitoista euroa. Tästä yhdestä shishasta riittää mielestäni helposti isommallekin porukalle.

Idea oli keksiä jotain uutta

Baran kertoo, että idea perustaa nimenomaan shishakahvila lähti siitä, että tilan yhteyteen kaivattiin jotain lisää. Vesipiiput tuntuivat hyvältä idea. Baran jatkaa ajattelevansa, että toimitila on kuin tehty nimenomaan tällaiseen käyttötarkoitukseen. Kahvilasta haluttiin luoda mukava paikka, johon voi tulla viettämään aikaa sekä esimerkiksi pelailemaan. Tilasta löytyy monia erilaisia pelejä, niin tuttuja kuin vieraampiakin.

Kahvila koostuu kahdesta erillisestä tilasta, joiden välissä on kiinnimenevä ovi. Molemmissa huoneissa on reilusti istuma- sekä pöytätilaa. Baran kertoi innokkaana myös jatkosuunnitelmistaan. Hän haluaisi hankkia kahvilaan vielä joskus ainakin karaokevälineet. Hän pohti kuitenkin sitä, etteivät ihmiset ole välttämättä innokkaita laulamaan karaokea ilman alkoholia. Naurahdin, ja yhdyin tähän epäilyyn.

Kahvilasta löytyy monenlaisia pelejä. Kuva: Merette Penttinen
Turkkilainen seurapeli Okey. Kuva: Merette Penttinen

Vielä melko uusi kahvila selvittelee vielä sopivia aukioloaikoja. Paikkaa pidetään toistaiseksi auki iltapäivästä keskiyöhön saakka. Saattaa olla, että jossain vaiheessa ajat kuitenkin muuttuvat suuntaan tai toiseen.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Mielenkiintoinen 
  • Tärkeä 
  • Hauska 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa