Siirry suoraan sisältöön

Vaasan kaupungin yhteiskäyttöinen sähköauto Nissan Leaf Visia. Kuva: Vaasan kaupungin tiedote

Vaasan kaupungin yhteiskäyttösähköauto Nissan Leaf

Vaasassa kokeillaan syksyllä yhteiskäyttöön sähköautoja

Hanna Hietikko

Kirjoittaja lyhensi jutun Vaasan kaupungin tiedotteesta.

Vaasan kaupunki kokeilee yhteiskäyttöautoja kerätäkseen kokemuksia ja tietoa yhteiskäyttöautojen käytöstä. Autot ovat kaupungin työntekijöiden käytössä arkisin kello 7–16.30 ja muina aikoina kenen tahansa vuokrattavissa.

– Palvelu käynnistyy syksyllä, mutta tarkempi päivämäärä selviää myöhemmin, samoin kuin vuokraushinnat ja muut käytännön asiat, yhteiskäyttöautohanketta vetävä projektipäällikkö Tomi Paalosmaa kertoo kaupungin tiedotteessa.

Paalosmaan mukaan yhteiskäyttöautoja suunnitellaan laajemmassa mittakaavassa muun muassa Ravilaakson alueelle.

Pilottiin autojen malliksi valikoitui täyssähköinen, automaattivaihteinen Nissan Leaf Visia. Autot teipataan kesän aikana kaupungin ilmeen mukaisesti, joten ne erottuvat katukuvassa.

– Päästötön täyssähköauto oli meille ainoa vaihtoehto. Uskon, että tulevaisuudessa yhteiskäyttöautoilla on merkittävä vaikutus Vaasan hiilineutraalisuustavoitteiden kannalta yhdessä muiden kestävän liikkumisen muotojen kanssa, Paalosmaa kertoo tiedotteessa.

Yhteiskäyttöautojen operoinnista vastaa Omago, joka omistaa autot ja vastaa niiden huolloista, siisteydestä, vakuutuksista ja käyttösovelluksesta. Autot tulevat kaupunkiympäristön toimipisteen parkkipaikalle, johon niille rakennetaan pysäkki ja keskinopeat latauspisteet.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa