Siirry suoraan sisältöön

Petri Välimäki (vas.) vastaanotti palkinnon Tuomo Kalliolta. Lavain-nimi tulee sanoista lastenkulttuurin avainhenkilö. Avaimen muotoinen teos on saarnista veistettyä eteläpohjalaista käsityötä. Avain symbolisoi ovien avaamisen lisäksi myös ratkaisukeskeisyyttä. Saarni materiaalina on lujaa, sitkeää ja kulutusta kestävää. Jalo lehtipuu viestii myös saajan jaloudesta, mitä louhimolaiset Välimäen toiminnassa näkevät. Lavaimen on suunnitellut Louhimolta Tanja Huuskonen ja käytännön toteutuksen on tehnyt muusikko ja kädentaitaja Marcus Hietanen. Kuva: Omar Zouiter

Palkitsemistilaisuus

Apulaisrehtori Petri Välimäki sai Louhimon palkinnon lastenkulttuurin edistämisestä

Hanna Hietikko

Kirjoittaja lyhensi jutun tiedotteesta.

Seinäjoen kaupungin Lastenkulttuurikeskus Louhimo antoi neljättä kertaa vuonna 2019 lanseeratun lastenkulttuurin kiertopalkinnon. Louhimon myöntämä Lavain on palkinto merkittävästä työstä lastenkulttuurin eteen. Palkinto myönnetään vuosittain lastenkulttuurin mahdollistajalle sekä lastenkulttuurin asemaa edistäneelle henkilölle.

Vuonna 2022 Lavain-palkinnon saajaksi on valittu apulaisrehtori, muusikko ja filosofian maisteri Petri Välimäki. Louhimon palkinnonjakotyöryhmä haluaa korostaa tämän vuoden palkinnossa pitkäjänteistä yhteistyötä.

Välimäki on ollut edistämässä lastenkulttuuria aivan lastenkulttuurikeskus Louhimon alkuvuosista lähtien. Välimäen kanssa on kehitetty palveluita niin varhaiskasvatukseen, nuorille musiikinharrastajille kuin ammattikasvattajillekin. Erityisen merkityksellistä on, että monet kehitetyt mallit ovat jääneet elämään ja siten vaikuttamaan pitkäjänteisesti lasten ja nuorten taidekasvatukseen.

– Välimäen kanssa yhteistyössä on ollut merkityksellistä avoin vuoropuhelu, jonka kautta on syntynyt sisältöjä aitoon tarpeeseen, toteaa Louhimon lastenkulttuurikoordinaattori Tuomo Kallio.

Aiempina vuosina Lavain-palkinto on myönnetty lastenkulttuurin alueellisesta ja kulttuurikasvatussuunnitelmiin liittyvästä pitkäjänteisestä työstä Kurikan eläkkeelle jääneelle kulttuuripäällikölle Maija-Leena Rosténille, Seinäjoen lapsiperheiden sosiaalipalveluiden Tupasvillan perhetyön vastaavalle perheohjaajalle Päivi Tulisalolle sekä kulttuurivaikuttaja Suoku Sirenille.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa