Siirry suoraan sisältöön
Pomedian shortsit joukkueella

IK:n naiset korkkasivat vihdoin kotinurmen Laitumella

Alina Oikarinen ja Ronja Kuorikoski

KIrjoittajat pelaavat IK:n joukkueessa.

IK:n jalkapallon naisten edustusjoukkue pääsi viime torstaina pelaamaan ensimmäistä kertaa kotona, kun vieraaksi Ilmajoen laidunalueelle saapui FC Sport Vaasasta.

Aiempi naisten kotiottelu jouduttiin kenttätilanteen vuoksi pelaamaan Kauhavan tekonurmella, joten ensimmäistä peliä kotiyleisön edessä odotettiinkin kuumeisesti. Raikkaasta ja kosteasta säästä huolimatta paikalle saapui mukavasti yleisöä kannustamaan naisia kohti pistesaalista.

Ottelu sai unelma-alun, kun IK:n Joanna Luoma pääsi heiluttamaan vaasalaisten verkkoa jo ottelun ensimmäisellä peliminuutilla Sanni Haapalan hienon esityön jälkeen.

Valmentaja Saija Valkama tuulettaa maalia.
Valmentaja Saija Valkama intoutui tuulettamaan maalia. Kuva: Noora Mäkisalo

Sportin Melina Mörönen kuitenkin tasoitti ottelun nopeasti, ja puoliajalle lähdettiin 1–1-tilanteessa. Toisella jaksolla vaasalaisten painostus tuotti lisää tulosta ja Mörönen pääsi iskemään illan toisen osumansa.

Maalivahti saa pallon kiinni kulmatilanteessa
Eeva-Liisa Hakala-Kuorikoski pelasi maalilla huikean pelin tappiosta huolimatta.  Kuva: Arttu Korkeaniemi
Maalivahti antaa maalipotkun
IK:n maalivahtina pelannut Hakala-Kuorikoski palkittiin ottelun jälkeen itsensä ylittäjänä. Kuva: Arttu Korkeaniemi

IK:n kotiyleisön kannustuksesta ja lopun hyvästä hallinnasta huolimatta enempää maaleja ei pelissä nähty, joten pisteet lähtivät Vaasaan tuloksella 1–2. Naiset palkitsivat joukkueestaan “itsensä ylittäjä” -tittelillä maalissa upeisiin torjuntoihin venyneen maalivahti Eeva-Liisa Hakala-Kuorikosken

Lapualla pelattiin tasan

Edellisessä vieraspelissä 24.5. naiset kohtasivat Lapuan Virkiän. IK:n Eija Lehtimäki vei ilmajokelaiset ensin johtoon tarkalla sijoituksella, mutta lapualaiset pääsivät myöhemmin tasoittamaan rangaistuspotkusta. Toisella puoliajalla IK:n yritys ja tsemppi oli kova, mutta palloa ei lukuisista paikoista huolimatta maaliin saatu. Pisteet jaettiin siis tasatuloksella 1–1. 

Naisten kauden avausvoiton metsästystä jatketaan jo torstaina 9. kesäkuuta BK-48:n vieraana Vaasassa. Seuraava kotipeli pelataan lauantaina 18.6. kello 16 Honkalanmäellä, jolloin vastaan asettuu Närpes Kraft.

Pomedia on IK:n sponsori.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tärkeä 
  • Hauska 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa