Siirry suoraan sisältöön
IK

FC Brändöpojkarna oli tehokas IK:n naisten  kotinurmella

Leena Perkiö ja Karita Luoma

Kirjoittajat pelaavat IK:ssa.

Juhannuksen jälkeen keskiviikkona 29.6.2022 saimme Vaasasta vieraaksemme sarjakärki FC Brändöpojkarnan. Jo etukäteen oli tiedossa hikinen iltapuhde, sillä lämpötila hipoi 30 lämpöastetta. Onneksi tuomari lupasi jo ennen pelin alkua, että saamme pitää muutaman ylimääräisen juomatauon. 

Peli alkoi tasaisella väännöllä ja tilanteita tuli molempiin kenttäpäätyihin. Kuitenkin hyvin nopeasti kotijoukkue koki takaiskun, kun vastustaja aloitti maalinteon kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Viisi minuuttia edellisestä IK:n päädyssä soi jälleen, kun sama maalintekijä laukoi pilkulta lukemiksi 0–2. 

IK jaksoi taistella paahtavassa helteessä hienosti ja se tuottikin tulosta, kun salamannopea laituri Joanna Luoma keskitti oikeasta laidasta pallon vierasjoukkueen maalille, jolloin Noora Mäkisalo hämäsi vastustajia päästämällä pallon Vilma Tuomistolle, joka laukoi topparin käden kautta pallon maalin perukoille. 

Joanna Luoma 2.6. pelatussa pelissä. Kuvat: Arttu Korkeaniemi
Noora Mäkisalo (kesk.) 2.6. pelatussa pelissä.

Pelissä nähtiin myös pelottava hetki ennen ensimmäisen puoliajan loppua, kun vastustajan hyökkääjän jalka nousi hieman liian korkealle osuen IK:n maalivahtia Eeva-Liisa Hakala-Kuorikoskea päähän. Maalivahtimme on kuitenkin lujaa tekoa, joten tilanteesta selvittiin säikähdyksellä. Peli jatkui maalipotkulla. 

Ensimmäisellä puoliajalla vastustaja osui vielä kahdesti ja tauolle mentiin 1–4 lukemissa.Helle alkoi tehdä tehtävänsä toisella puoliajalla ja jo parin minuutin pelin jälkeen FC Brändöpojkarna iski jälleen. Vierasjoukkueen Sofia Martinilla oli tehokas ilta Ilmajoella, hänelle kertyi hattutemppu. 

IK taisteli edelleen sinnikkäästi taitavaa vierasjoukkuetta vastaan, eikä vastustaja päässyt maalintekoon. Eeva-Liisa Hakala-Kuorikoski teki hienoja jalkatorjuntoja ja poimi helpot laukaukset syliinsä. 

Kova painostus tuotti silti tulosta ja seuraavat kaksi maalia FC Brändöpojkarnalle tulivat minuuteilla 75 ja 76. Näistä jälkimmäinen maali syntyi nopeasti aloituksen jälkeen IK:n harhasyötöstä ja lukemat olivat jo 1–7. Lopussa, 85 minuutin pelin  jälkeen, Brändön kaukolaukaus kiersi tolpan kautta IK:n maaliin ja sinetöi loppulukemat 1–8.

Vierasjoukkueen tehokkuudessa näkyi, että yhteisiä pelivuosia ja harjoituksia on kertynyt useita. Taitavat kaukolaukaukset ja nopeat vastustajan puolustuksen halkovat syöttökuviot varmistivat sen, että pisteet matkasivat Vaasaan selvin lukemin 1–8. 

IK:n naiset saavat kuitenkin taputtaa itseään olalle, sillä taistelua he eivät lopettaneet, vaikka maaliero lopussa kasvoikin. Eräs kotijoukkueen pelaaja kiteytti illan pelin yhteen lauseeseen: “Kyllä tätä lajia ei pitäisi tällä helteellä pelata”. 

Kannustus jatkui voimakkaana viimeiselle minuutille saakka, ja juuri joukkuehenki onkin tämän ryhmän suurin vahvuus. Tästä sisuuntuneena matkaamme torstaina 7.7.2022 Vaskiluotoon toisen vaasalaisjoukkueen eli ABC:n vieraaksi.

Prunttimäellä SeMi oli vahvistuksineen parempi

Juhannusviikon keskiviikkona 22.6.2022 IK:n naiset vierailivat Seinäjoella Prunttimäessä SeMi:n emännöidessä paikallisottelua. Ensimmäisellä puoliajalla IK:n naiset saivat yli kymmenen maalintekopaikkaa, mutta yksikään ei harmillisesti mennyt verkon perukoille saakka. Pallo pyöri SeMi:n päädyssä, mutta torjunnat ja ohilaukaukset nollasivat IK:n. 

Kotijoukkueen ensimmäinen hyökkäys oli kuitenkin tehokas, ja pallo löysi heti tiensä IK:n maaliin. Toisella puoliajalla SeMi löysi uuden vaihteen silmään ja peli alkoi pyöriä enemmän IK:n päädyssä. IK sai muutaman hyvän hyökkäyksen SeMi:n maalille, mutta nollat säilyivät IK:n maalisarakkeessa. 

Ketterät ja taitavat vastustajan hyökkääjät ja keskikenttäpelaajat rakensivat nopeilla syötöillä ja harhautuksilla maalintekopaikkoja IK:n maalille. Maalivahtimme Minea Autio ottikin paljon upeita torjuntoja, ja myös puolustus teki kovasti töitä pitääkseen SeMi:n nopeat kiiturit aisoissa. Pisteet jäivät kuitenkin kotijoukkueelle lopulta maalein 3–0.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Mielenkiintoinen 
  • Tärkeä 
  • Hauska 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa