Siirry suoraan sisältöön
IK:n maalintekijät Virkiä-pelissä

IK pelasi kauden parhaan pelinsä tähän mennessä ja voitti kotonaan Virkiän

Sanna Niskala ja Hanna Hietikko

Kirjoittajat pelaavat IK:ssa ja heillä kummallakin on pinkki tukka.

Lauantaina naisten edustusjoukkueen jalkapallopeli kotona Honkalanmäellä eteni IK:n kannalta onnistuneesti päättyen Lapuan Virkiää vastaan voittolukemiin 5-2.

Selkeistä lukemista huolimatta ottelussa riitti draamaa. Jo pian ottelun alkuvihellyksen jälkeen Virkiän maalivahti loukkaantui. Vieraiden jo ennestään tyhjähköltä vaihtopenkiltä jouduttiin hälyttämään toinen pelaaja tolppien väliin.

IK hallitsi ensimmäistä puoliaikaa, mutta päihitti vierasjoukkueen vain yhdellä maalilla 1-0. Ensimmäisen maalin taiteilusta vastasi sinnikästä pelannut Sanni Haapala 39 minuutilla. Toinen puolikas olikin sitten IK:n näytöstä muutamaa takaiskua lukuun ottamatta.

Yleisöä olisi mahtunut paikalle enemmänkin. Kuva: Hanna Hietikko

Vierasjoukkueen hermostunut ote kääntyi heitä itseään vastaan pelin edetessä. Vastustajan vaikeudet kontrolloida palloa sekä punamustien pelin hallinta johtivat heti toisen puoliajan alussa IK:n Roosa Saarisen, itsensä ylittäjä -palkinnon pelissä ansainneen loistokkaaseen suoritukseen. Saarinen upotti pallon vastustajan maaliin 47. minuutilla. 

Kisailijat olivat kotikentällään päättäväisiä ja taistelutahtoisia, mistä seurasi ottelun kolmas maali salamannopean Joanna Luoman toimitettua pallon häkkiin 67. peliminuutilla. Tiukkojen kaksinkamppailujen, kovan tahdon ja joukkueena pelaamisen myötä onnistui seuraavaksi Vilma Tuomisto tykittämään pallon verkkoon vain kymmenen minuuttia ottelun edellisestä maalista. 80 minuutin kohdalla lukemat olivatkin siis kotijoukkueen eduksi jo 4-0.

Virkiä kovensi otteitaan ja kavensi tilannetta lopussa

Pelkkää maali-ilottelua viikonlopun ottelu ei kuitenkaan IK:lle ollut. Jännitystä peliin toi vierasjoukkue Virkiän kaksi hienoa, koko kauden luotettavasti pelanneelle maalivahti Eeva-Liisa Hakala-Kuorikoskelle melkeinpä mahdotonta laukausta ottelun lopussa 83:nnella ja 84:nnellä minuutilla. Virkiä sai myös mahdollisuuden kaventaa lukemia edelleen pillin soidessa toisella puoliajalla käsivirheen vuoksi. Pallo vietiin pilkulle, mutta IK:n maalivahti Hakala-Kuorikoski nappasi vedosta pallon käsiinsä tyylikkäästi.

IK ei lapualaisten kavennusmaaleista hätkähtänyt vaan pelin edetessä ja vastustajan vauhdin hiipuessa IK jatkoi hyvää omaa peliään loppuminuuteille saakka. Ottelun viimeisellä minuutilla peliä järkevästi lukenut ja oikein sijoittunut Hanna Hietikko sijoitti vielä kerran  pallon vastustajan maaliin Veera Kotamäen näyttävästä kulmapotkusta.

Hanna Hietikko teki IK:n viidennen maalin Veera Kotamäen kulmapotkun jälkitilanteesta.

Lohkon viimeistä joukkuetta pyöritettyään IK pelaa seuraavaksi yhtä pykälää ylempänä sarjataulukossa olevaa vaasalaista Sportia vastaan.

Kuvakaappaus on Palloliiton tulospalvelusta.
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa