Siirry suoraan sisältöön
Seinäjoen pääkirjasto Apila ilmasta kuvattuna kesällä

Seinäjoen pääkirjasto täyttää 10 vuotta, ja sitä juhlitaan ainakin viikon verran

Hanna Hietikko

Juttu on koostettu kirjaston tiedotteesta.

Pääkirjasto Apila avattiin yleisölle 20. elokuuta vuonna 2012. Tasavuosia juhlitaan kirjastossa 15.–19.8. monin eri tavoin.

Juhlavuosi on näkynyt jo pitkin kesää kirjaston Instagram-tilillä. Siellä on esitelty kirjaston rakennusvaiheita sekä sitä, mitä kaikkea kirjasto on kirjojen lainaamisen lisäksi nykyään.

Seinäjoen kirjastosta voi esimerkiksi lainata kirjojen lisäksi vaikka ukulelen, pelejä, urheiluvälineitä, kausikortteja urheilutapahtumiin ja konsertteihin, ja siellä voi opiskella kielikursseilla ja osallistua laulu-, piano-, basso- ja kitaratunneille. Kirjastossa myös järjestetään monenlaisia tapahtumia, kuten elokuvailtoja.

Ohjelmaa on tulossa kaikenikäisille

Kirjailija Merja Mäki vierailee kirjastossa maanantaina. Vierailu striimataan, joten sitä voi katsoa myös kotoa.

Tiistaina on kaikenikäisille sopiva Apilan metsästys -suunnistus ja synttärisatutuokio. Kuvasuunnistus tutustuttaa Apilan ja Aallon kirjaston tiloihin ja palveluihin uudesta näkökulmasta ja suunnistaja pääsee ehkä kurkistamaan sellaisiinkin paikkoihin, joita ei ole ennen nähnyt.

Lauluyhtye Vocal! viihdyttää Lukuportaikossa keskiviikkona ja Studiossa järjestetään klassikkoelokuvailta torstaina.

Maanantaista perjantaihin voi osallistua kirjavinkkauskierroksille hyllyjen välissä. Kierroksilla kuullaan vinkkejä kiinnostavista kirjoista, elokuvista sekä musiikista. Kierroksilla on omat teemansa, kuten Apilamaa Irlanti tai Epätyypilliset ystävykset.

Piilomaassa voi askarrella Apilan synttärikakkua koko viikon. Tarkemmat tiedot tapahtumista ovat kirjaston nettisivuilla.

Jouluun valmistautuminen alkaa jo

Juhlaviikolla alkaa kaikille avoin virkkausprojekti, jonka tarkoituksena on tehdä Apilaan kestojoulukuusi. Kuusi kootaan virkatuista isoäidinneliöistä, jotka ovat kooltaan 15 kertaa 15 senttimetriä.

Syksyn aikana kirjastossa pidetään kaksi virkkausiltaa, joihin voi tulla tekemään neliöitä ja kuuntelemaan samalla lukemista. Neliöitä voi tehdä myös kotona ja tuoda valmiit palat kirjastoon 20. marraskuuta mennessä. Myös jämälankoja lahjoittamalla voi osallistua kuusen tekemiseen.

Tarkemmat ohjeet osallistumisesta tulevat kirjaston nettisivuille viikolla 33.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa