Siirry suoraan sisältöön

Ottelun viime minuuteilla Veera Kotamäki pääsi vielä antamaan kulmapotkun, mutta maalia siitä ei tullut. Kuva: Hanna Hietikko

Ottelun viime minuuteilla Veera Kotamäki pääsi vielä antamaan kulmapotkun, mutta maalia siitä ei tullut. Kuva: Hanna Hietikko

IK voitti sinnikkyydellään ja antoi loistovastuksen sarjajohtajaa vastaan

Marika Udelius ja Joanna Luoma

Kirjoittajat pelaavat IK:ssa hyökkääjinä.

Keskiviikkona 10.8. Vaasassa pelatussa vieraspelissä IK oli kotijoukkue Sportia vahvempi. Trooppisen sademetsän olosuhteissa pelattu peli päättyi IK:n hyväksi lukemin 0-1. Torstaina 25.8. elokuuta IK vieraili Närpiössä pelaamassa sarjajohtajaa vastaan. Tämäkin ottelu päättyi 1-0, mutta tällä kertaa kotijoukkue Närpiö vei voiton.

Ottelutapahtumia Vaasan illasta ei uupunut ja sen todistaa se, että tuomari antoi molempien puoliaikojen päätteeksi lisäaikaa yhteensä 7 minuuttia. Peli-into oli IK:n puolelta hieman kausittaista. Ensimmäisellä puolikkaalla alkuosa oli puolustus painotteista. Palloa ei meinattu saada keskiviivan tuntumasta eteenpäin muuta kuin maalivahdin pitkillä avauksilla. IK:n dieselmoottori kuitenkin lähti minuuttien edetessä käynnistymään ja myös peli sai positiivisempaa ilmettä.

Ensimmäisen puoliajan työnteon kruunasi, kun 46 peliminuutilla laiturina pelannut Marika Udelius otti pitkän poikittaisjuoksun Sportin puolustuslinjaa pitkin toiselle laidalle, sai unelmasyötön ja sijoitti pallon tarkasti maalivahdin yli pömpeliin. Ei ole peliä, kun meidän supernopeat hyökkääjät ei olisi paitsiossa, mutta onneksemme tällä kertaa tuomari ei nostanut kättään paitsion merkiksi.

Toinen puoliaika alkoi siis IK:n kannalta varsin hyvistä asetelmista ja se näkyi myös peli-ilmeessä. Toisella puoliajalla IK jatkoi hallintaa ja kotijoukkue tarjoili todella hyviä hyökkäyksiä ja paineistettua pyöritystä meidän puolustuspäässämme. Harmiksemme omat hyökkääjämme näyttivät taas viihtyvän enemmän paitsiossa kuin Keijo kebabkioskilla tai Haminan mursu vesistössä, joten useat potentiaaliset maalipaikat päättyivät pillin vihellykseen. Lieko osakseen senkin ansiota, että pelasimme pelin pelkän päätuomarin voimin. Yrityksestä ja juostuista kilometreistä on kuitenkin pakko antaa pisteitä hyökkäykseen – lisätään voimaa ensi ohjelmointiin niin on vähän raskaampi askel.

IK:n järkkymätön puolustus sekä koko joukkueen viimeinen lenkki maalivahtimme Eeva-Liisa Hakala-Kuorikoski tekivät taas kliinisen tarkkaa ja tärkeää työtä. Siitä tunnustuksena itsensä ylittäjä palkinto puolustukseen Suvi Mattilalle. Ja Hakala-Kuorikoskelle yksi päänahka toisella puoliajalla torjutusta pilkusta! Kotiin viemisinä siis täydet kolme pistettä ja yksi keltainen kortti.

Niukka maaliero Närpiössä

IK matkasi viime torstaina Närpiöön pelaamaan sarjajohtaja Närpes Kraftia vastaan. 13 minuutilla Kraft onnistui tekemään kulma tilanteesta maalin. IK ei tästä kuitenkaan lannistunut vaan laittoi Kraftin pelaajat koville.

Ensimmäisen puoliajan loppupuolella IK:n rangaistusalueella tapahtui hämmentävä tilanne, josta IK toppari Sanna Niskalalle keltainen kortti ja pallo vietiin pilkulle. Kraftin Adna Memic laukoi tolppaan, josta pallo kimpoili IK:n maalivahdin, Eeva-Liisa Hakala-Kuorikosken, syliin. Tauolle siirryttiin siis 1-0 tilanteessa kotijoukkueelle.

Toiselle puoliskolle IK pääsi enemmän niskan päälle pelissä. IK sai hyviä hyökkäyksiä ja maalipaikkoja, Kraftin yritykset toiseen maaliin taasen evättiin loistavasti. Kotijoukkue oli tuskin odottanut näin sisuuntunutta vastustajaa kyläilemään, sillä toisella puoliajalla alkoi pilli soida IK hyväksi.

Niin kuin yleensä takaa-ajo asemassa käy, tuntui peliaika loppuvan liian ajoissa. Monista yrityksistä huolimatta tasoitusmaali jäi saavuttamatta, mutta Närpiöstä lähdettiin kotiin kuitenkin sisuuntuneella pelillä sekä hyvällä fiiliksellä.

Seuraava kotipeli on lauantaina 3.9. Honkalanmäellä, kun vastaan astelee Seinäjoen
Mimmiliiga, SeMi.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa