Siirry suoraan sisältöön

Vaasan yliopiston rehtorina aloittaa vuoden 2023 alussa Minna Martikainen. Kuva: Mikko Lehtimäki

minna-martikainen kuvaaja: mikko-lehtimaki

Vaasan yliopiston uudeksi rehtoriksi on valittu Minna Martikainen

Hanna Hietikko

Kirjoittaja koosti jutun Vaasan yliopiston tiedotteesta.

Vaasan yliopiston hallitus on valinnut yliopiston uudeksi rehtoriksi Minna Martikaisen. Viiden vuoden määräaikainen toimikausi alkaa vuoden 2023 alussa, 30.8. julkaistussa yliopiston tiedotteessa kerrotaan.

Kauppatieteiden tohtori Minna Martikainen työskentelee tällä hetkellä Vaasan yliopistossa tutkimuksesta vastaavana vararehtorina. Sitä ennen hän on ollut Hankenin vararehtori sekä laskentatoimen professori. Lisäksi Martikainen on aiemmin työskennellyt Aalto-yliopiston laskentatoimen professorina, Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston kansainvälisyydestä vastaavana vararehtorina sekä yritysrahoituksen ja laskentatoimen professorina, tutkijana Vaasan yliopistossa sekä vierailevana tutkijana Louisiana State Universityssä Yhdysvalloissa.

– Otan rehtorin tehtävän vastaan innoissani ja nöyränä. Yliopiston alumnina tunnen yliopiston pitkältä ajanjaksolta, sen historian ja kehityspolut. Yliopistossa on vahvoja osa-alueita, joita edelleen kehittämällä uskon vahvasti yliopiston visioon olla kansainvälisesti näkyvä ja tunnettu tiedeyhteisötoimija. Olen kiitollinen, että saan tulevat vuodet olla kehittämässä yliopistoa vahvaksi alueelliseksi, kansalliseksi ja kansainväliseksi toimijaksi yhdessä yliopistolaisten ja alueen eri toimijoiden kanssa. Näen sekä yliopistossa että Vaasan ja Pohjanmaan alueessa poikkeuksellisia kansainvälisen huipputason vahvuuksia, joita korostaen sekä yliopiston ja alueen eri toimijat voivat kehittyä paljon kokoaan suuremmaksi, kertoo Minna Martikainen.

Uuden rehtorin rekrytoinnissa hyödynnettiin sekä avointa hakua että suorahakua. Hallitus päätti yksimielisesti rehtorin valinnasta kokouksessaan 29.8.2022. Minna Martikainen on yliopiston historian kahdeksas rehtori sekä ensimmäinen kauppatieteilijä yliopiston rehtorina. Vaasan yliopiston nykyisen rehtori Jari Kuusiston toimikausi päättyy tämän vuoden lopussa.

– Halusimme löytää innostavan johtajan, joka yhdessä henkilöstön, opiskelijoiden ja sidosryhmien kanssa vahvistaa yliopiston kansallista ja kansainvälistä profiilia. Minna Martikainen tuntee Vaasan yliopiston hyvin, ja hänellä on osaamisensa sekä kokemuksensa pohjalta erinomaiset valmiudet toimia tehtävässä menestyksekkäästi, sanoo Vaasan yliopiston hallituksen puheenjohtaja Mari Kiviniemi tiedotteessa.

Rehtori johtaa yliopiston toimintaa ja henkilöstöä sekä vastaa yliopiston tuloksellisesta, taloudellisesta ja tehokkaasta johtamisesta yliopiston strategian mukaisesti. Rehtorilta vaaditaan muun muassa tohtorin tutkinto ja akateemista kokemusta, kokemusta henkilöstön hyvinvoinnin ja toimintakulttuurin kehittämisestä, näyttöjä kansallisesta ja kansainvälisestä yhteistyöstä sekä käytännössä osoitettu tuloksellinen johtamistaito.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa