Siirry suoraan sisältöön
Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus

Ilkka-Pohjalainen: Pohjalaisrehtorille sakkoja lapsen pahoinpitelystä

Hanna Hietikko

Kirjoittaja on Pomedian päätoimittaja. Teksti on lyhennetty Ilkka-Pohjalaisen jutusta, joka julkaistiin 6.9.2022.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi rehtorina työskentelevän pohjalaismiehen sakkoihin lapsen pahoinpitelystä.

Pahoinpitelytuomioon johtanut välikohtaus sattui automatkan yhteydessä joulukuussa vuonna 2020. Tuolloin vastaaja oli syyttäjän mukaan tehnyt ruumiillista väkivaltaa puolisonsa alaikäiselle lapselle, Ilkka-Pohjalaisen uutisessa kerrotaan.

Yleissivistävää ja ammatillista koulutusta järjestävän oppilaitoksen rehtorina kiisti pahoinpitelysyytteen. Hän puolustautui kertomalla lapsen toistuvasti aggressiivisesta käytöksestä. Tilanteessa hän kertoi lapsen olleen raivon vallassa.

Käräjäoikeus totesi lapsen vammojen olleen asiassa riidaton seikka. Lääkäri oli todennut vammojen sopivan lapsen kertomukseen. Tästä oikeudessa oli todisteena lääkärintodistus. Riitaista oli se, ovatko vammat syntyneet vastaajan tahallisen pahoinpitelyn seurauksena.

Käräjäoikeus ei pitänyt rehtorina toimivan vastaajan kertomusta kaikilta osin uskottavana. Oikeus katsoi, että lapsen kertomus esitutkinnassa on ollut looginen ja sisältänyt yksityiskohtia. Lapsen kertomusta tukivat myös selvitys vammoista sekä hänen isänsä kertomus.

Käräjäoikeuden mukaan myös lapsen kaataminen maahan väkisin punnerruksia tekemään on ollut pahoinpitelyä, eikä kasvatuksellista ojentamista. Vastaajan esittämää tapahtumien kulkua käräjäoikeus ei pitänyt uskottavana.

Käräjäoikeuden mukaan vastaajan tahallinen pahoinpitelytarkoitus tuli oikeudessa toteennäytetyksi. Käräjäoikeus tuomitsi rehtorin pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon. Lisäksi hänen on maksettava lapselle korvauksia kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähde: Ilkka-Pohjalainen 6.9.2022 Pohjalaisrehtori tuomittiin lapsen pahoinpitelystä – Ravisteli, kampitti maahan ja pakotti punnertamaan

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tärkeä 
  • Hauska 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa