Siirry suoraan sisältöön

Korkeakouluopiskelijat pääsevät nauttimaan Vaasan kaupungin palveluista ilmaiseksi tai isoin alennuksin. Kuva: Mikael Matikainen, Vaasan kaupungin kuvapankki

Kuvituskuva opiskelijoista: Mikael Matikainen, Vaasan kaupungin kuvapankki

Vaasa toivottaa uudet opiskelijat tervetulleiksi antamalla alennuksia etuviikon ajan

Hanna Hietikko

Kirjoittaja koosti jutun Vaasan kaupungin tiedotteesta.

Korkeakouluopiskelijat voivat tutustua 19.-25. syyskuuta Vaasan kaupungin palveluihin ilmaiseksi tai alennushintaan opiskelijakortilla. Mukana kampanjassa ovat Vaasan kaupunginorkesteri, Vaasan kaupunginteatteri, Vaasan kaupungin museot sekä Vaasan uimahalli.

Vaasan kaupunki järjestää Vaasa <3 Opiskelijat –etuviikon 19.-25. syyskuuta, jolloin korkeakouluopiskelijat voivat tutustua kaupungin palveluihin joko ilmaiseksi tai reilulla alennuksella opiskelijakorttia näyttämällä. Etuviikko järjestetään, jotta Vaasa tulisi tutuksi sinne muuttaneille uusille opiskelijoille.

– Tarjoamme kaikille yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoille viikon ajan ilmaisen sisäänpääsyn uimahalliin ja uimahallin kuntosaliin sekä kaikkiin kaupungin museoihin, joissa on näyttely etuviikolla. Tämän lisäksi kaupunginteatteri ja kaupunginorkesteri tarjoavat loistavia alennuksia etuviikon esityksiin. Opiskelijakorttia näyttämällä voi käydä uimassa ja museossa vaikka joka päivä, kannustaa sivistystoimen johtaja Christina Knookala Vaasan kaupungin tiedotteessa.

Opiskelijaedut Vaasassa 19.-25. syyskuuta

 • Vaasan uimahallille ja uimahallin kuntosalille opiskelijoilla on ilmainen sisäänpääsy koko etuviikon ajan uimahallin ollessa avoinna yleisölle.
 • Vaasan kaupunginteatteri tarjoaa opiskelijoille West Side Story –musikaaliin liput alennetulla opiskelijahinnalla. Etuviikolla lipun hinta on 30 euroa. Näytöksiä on viikolla 38 torstaina 22.9. kello 13 sekä lauantaina 24.9. kello 13 ja 19.
 • Vaasan kaupunginorkesteri tarjoaa Ritzissä 24.9. kello 15 olevan Chaplin: Kultakuume / Chaplin: Guldfeber –konsertin liput alennetulla opiskelijahinnalla. Etuviikolla lipun hinta on 4 euroa.
 • Vaasan kaupungin museoista mukana ovat Tikanojan taidekoti, Pohjanmaan museo sekä Vaasan taidehalli. Opiskelijoilla on mahdollisuus tutustua museoiden valikoimaan ilmaiseksi opiskelijakorttia näyttämällä. Museot ovat avoinna etuviikolla normaalisti tiistaista sunnuntaihin kello 10-17. Museoissa on avoinna seuraavat näyttelyt:
 1. Tikanojan taidekoti: Näyttämöllä
 2. Pohjanmaan museo: Vallan ja varallisuuden symbolit
 3. Vaasan taidehalli: You’ve Changed

Etuviikko on osa kaupungin strategiaa

Vaasa on väkilukuun suhteutettuna yksi Suomen suurimmista opiskelijakaupungeista. Vaasan kaupungin tulevien vuosien strategiassa toistuvat teemat onnellisuus ja hyvinvointi halutaan saada näkymään myös opiskelijoiden elämässä.

– Meille on tärkeää, että asukkaamme ovat onnellisia. Liikunta ja kulttuuritapahtumat lisäävät onnellisuutta, ja siksi halusimme madaltaa opiskelijoiden kynnystä löytää kaupungin tarjoamien liikunta- ja kulttuuripalveluiden pariin. Samalla myös haluamme edistää kaupungin pitovoimaa. Opiskelijat ovat meille tärkeitä ja toivomme, että mahdollisimman moni saisi töitä ja jäisi tänne pysyvästi opiskelujen jälkeen, taustoittaa Vaasan kaupungin viestintäpäällikkö Leena Forsén.

Mitä mieltä olet artikkelista?
 • Hauska 
 • Tärkeä 
 • Mielenkiintoinen 
 • Liikuttava 
 • Kelpo 
 • Tylsä 

Vastaa