Siirry suoraan sisältöön

Kuva: Christoffer Björklund, Vaasan kaupungin kuvapankki

Nuori taluttaa pyörää. Kuva: Christoffer Björklund, Vaasan kaupungin kuvapankki

Vaasassa etsitään 16.9. asti ehdokkaita nuorisovaltuuston vaaleihin, jotka pidetään marraskuussa

Hanna Hietikko

Kirjoittaja koosti jutun Vaasan kaupungin tiedotteesta.

Nuorisovaltuuston vaalit järjestetään Vaasassa marraskuussa. Ehdolle nuorisovaltuustoon voivat nyt asettua kaikki 13–20-vuotiaat vaasalaiset. Nuorisovaltuustoon valitaan 22 varsinaista jäsentä ja kymmenen varajäsentä.

Ehdokaslista julkistetaan lokakuun alussa, ja vaalit järjestetään 1.–2. marraskuuta. Vaaleissa äänestetään sähköisesti mukana olevissa kouluissa sekä nuorisotalo Kultsalla ja Ristikalla.

Nuorisovaltuuston vaaleissa äänioikeus on jokaisella 13–20-vuotiaalla Vaasassa kirjoilla olevalla. Vaalit järjestetään kahden vuoden välein.

Ehdokkaaksi nuorisovaltuustoon voi ilmoittautua verkossa osoitteessa www.vaasa.fi/nuorisovaltuusto. Lisää tietoa saa myös Vaasan nuorisovaltuuston Instagram-tilin @nuva.vaasa kautta.

– Nuorisovaltuustoon kannattaa lähteä ehdolle, koska sitä kautta pääsee vaikuttamaan vaasalaisten nuorten asioihin, pääsee järjestämään tapahtumia ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Nuorisovaltuuston ansiosta kaupungin päättäjät kuulevat nuorten näkökulman, koska parhaiten nuorten asioista tietävät nuoret itse, sanoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Ella Filppula Vaasan kaupungin tiedotteessa.

Nuorisovaltuuston edustajalla on läsnäolo- ja puheoikeus lautakuntien kokouksissa. Jäsenen tehtävänä on tuoda nuorten ääni kuuluviin, ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä tehdä aloitteita ja kannanottoja. Lisäksi nuorisovaltuustolla on myös oma vuosittainen budjetti, jonka avulla toteutetaan toimintaa nuorille ja josta jaetaan vuosittain toiminta-avustuksia nuorten ryhmille.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa