IK:n joukkuekuva

IK:n tämän kauden viimeiset pelit päättyivät tappioihin

Eeva-Liisa Hakala-Kuorikoski ja Riika Savela

Kirjoittajat pelaavat IK:ssa.

IK hävisi Vaasassa 7. syyskuuta 7-0 FC Brändöpojkarnalle ja 17. syyskuuta kotona ABC:lle 0-4. Kausi 2022 on nyt päättynyt.

Tiukan työpäivän jälkeen IK:n naisten edustusjoukkue kiiruhti 7.9. Vaasaan Palosaaren urheilukentälle. Onneksi saimme B-tytöistä kentälliseen täydennystä. Lämmittelyaika jäi lyhyeksi, joten se oli hoidettava tehokkaasti. Odotettavissa oli kova vastustaja.

Heti alusta pallo olikin IK:lla hyvin hallussa. Syötöt osuivat kohdilleen. Hyökkäyksessä maaliin johtavat loppukuviot jäivät vielä rakennettavaksi seuraavaan peliin. Joukkueemme paras tilanne riitti tällä kertaa tolppaan asti.

Vastustaja iski voimalla ja pääsi laitojen kautta etenemään. Maalivahtimme Minea Autio hoiti hommansa hyvin. Ikävä kyllä vastustajan kova paine riitti lopulta seitsemään maaliin.

Joukkueemme itsensä ylittäjäksi valittiin Iina Oikarinen.

IK hävisi kauden viimeisen pelin kotona 0-4

Kauden päätösottelu pelattiin 17.9. raikkaassa syksyisessä kelissä Koskenkorvan stadionilla. Pitkästä kaudesta huolimatta IK:n naiset olivat koonneet rivinsä täyden kokoonpanon eli 18 naisen kokoiseksi. Kotijoukkueen iloksi paikalle oli saapunut myös mukavasti yleisöä.

IK:n naiset aloittivat terävänä alkuvihellyksestä lähtien. Myös vastustaja oli nopealla jalalla liikkeellä. Peli pysyi nopeatempoisena.

Pelikuva lauantailta 17.9.
Nopeajalkainen Vilma Tuomisto saa pallon haltuunsa. Kuva: Hanna Hietikko

Ensimmäisellä puoliajalla vastustaja onnistui kertaalleen maalinteossa. Kotijoukkue pysyi kuitenkin pelissä mukana ja sai aikaan omat tilanteensa tasoitusta varten niissä kuitenkaan onnistumatta.

IK ei osunut maalintekopaikoistaan. Kuva: Hanna Hietikko

Toisella puoliajalla IK:n naiset pääsivät hyviin paikkoihin. Vaihtopenkillä pidätettiin hengitystä muutamaan kertaan, mutta turhaan. Osumia emme tässä pelissä saaneet. Sen sijaan vastustaja kuittasi paikoistaan kasvattaen johtonsa neljään maaliin.