Siirry suoraan sisältöön

Kuvituskuva: LightFieldStudios / Freeimages.com

Kuvituskuva opiskelemisesta

Etelä-Pohjanmaan opistolta lähtee keväällä opiskelijoita vaihtoon Eurooppaan

Hanna Hietikko

Kirjoittaja on toinen hankkeessa mukana olevista Etelä-Pohjanmaan opiston opettajista.

Yleensä opiskelijavirta kulkee ulkomailta Ilmajoelle, mutta nyt Etelä-Pohjanmaan opiston opiskelijoita haetaan mukaan Erasmus+-hankkeeseen, joka vie heidät viikoksi Etelä-Eurooppaan, joko Espanjaan tai Italiaan.

Erasmus+ on Euroopan komission ohjelma, johon osallistumalla opiskelijat voivat lähteä oppimaan kieliä ja paljon muuta muihin Euroopan maihin. Etelä-Pohjanmaan opisto on hakenut mukaan lyhytkestoiseen liikkuvuushankkeeseen, jossa opiskelijavaihdon pituus on viikon verran ja joka on toteutettava tänä vuonna.

Etelä-Pohjanmaan opistolle on siis myönnetty hankerahoitus, ja nyt pitäisi löytää vaihtoon lähtevät opiskelijat. Kahden opettajan kanssa matkaan pääsee 16 opiskelijaa eri opintolinjoilta. Kriteereinä lähtöön ovat täysi-ikäisyys, englanninkielinen CV sekä motivaatiokirje. Englannintaidoksi riittää keskitaso, matkallahan on tarkoitus oppia kieltä lisää.

– Motivaation voi osoittaa kertomalla miksi haluaa osallistua ja mitä odottaa kansainväliseltä jaksolta. Motivaatiokirjeessä olisi myös hyvä kertoa, mitä voisi hankkeessa tehdä eli kuinka matkan suunnitteluun ja toteutukseen osallistuu.

CV:n ja motivaatiokirjeen palautuksen takaraja 14. lokakuuta. Ne palautetaan sähköpostitse hankkeen vastuuopettaja Cristina Catargiulle (etunimi.sukunimi@epopisto.fi). Päätökset mukaan valittavista opiskelijoista kerrotaan syysloman jälkeen.

Opiskelijat voivat vaikuttaa vaihtoviikon ohjelmaan

Vaihtoviikon suunnitelmat ovat vielä täysin auki. CV:n ja motivaatiokirjeen perusteella mukaan valittavat opiskelijat pääsevät itse suunnittelemaan matkaa ja vaikuttamaan siihen, mitä ulkomailla vietettävän viikon aikana tehdään.

Opiskelijat pääsevät itse suunnittelemaan matkaa ja vaikuttamaan siihen, mitä ulkomailla vietettävän viikon aikana tehdään

– Ensin on päätettävä yhdessä, mitä tavoitteita asetamme viikolle. Mitä aiomme yhdessä oppia.

Matkan suunnittelu alkaa syysloman jälkeen, kun on päätetty, ketkä ovat lähdössä vaihtoon. Reissusta tulee lähtijöiden näköinen.

Arkistovideo: Merette Penttinen
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa