Siirry suoraan sisältöön

Eero Rissanen on yksi Seinäjoen seurakunnan ehdokkaista. Hän on Peräseinäjoelta lähtöisin oleva 25-vuotias opiskelija. Hän kuvaa vaalikoneen esittelyssä omaa taustaansa näin: "Tulin uskoon vuonna 2017, mutta tulin ymmärtämään oman syntini ja armon vasta vuonna 2020. Mieli on parannusta kohti."

Opiskelija Eero Rissanen, 25, on ehdolla seurakuntavaaleissa Elävien kivien listalta: ”Täytyy uskaltaa sanoa, jos jokin on pielessä”

Sanni Alanko

Eero Rissanen on yksi Seinäjoen seurakunnan ehdokkaista. Hän on Peräseinäjoelta lähtöisin oleva 25-vuotias opiskelija. Hän kuvaa vaalikoneen esittelyssä omaa taustaansa näin: ”Tulin uskoon vuonna 2017, mutta tulin ymmärtämään oman syntini ja armon vasta vuonna 2020. Mieli on parannusta kohti.”

Rissanen on ollut ehdolla edellisissäkin vaaleissa. Silloin hänen isänsä antoi ajatuksen ehdolle asettumisesta. Uskonasiat ovat tärkeitä Rissaselle, ja hän kokee, ettei niitä edusteta seurakunnassa oikein – siksi hän tahtoo lähteä vaikuttamaan ja ajamaan Raamatullista näkemystä seurakunnassa. Juuri Raamatun tulisi hänen mukaansa olla kirkon perusta.

Rissanen kuuluu Elävien kivien ehdokaslistalle. Elävät kivet ei ole poliittisesti sitoutunut, eli heillä ei ole mitään puoluevaikutteita. Muita Seinäjoen seurakunnan ehdokaslistoja ovat Avara kirkko, Keskusta ja sitoutumattomat, Sosialidemokraatit ja sitoutumattomat, Perusseurakuntalaiset, Kokoomus ja sitoutumattomat, Kristillis-isänmaalliset sekä Tulevaisuus ja toivo. Kaikki Seinäjoen ehdokkaat näet täältä ja koko Suomen täältä.

Elävät kivet pohjaavat Raamattuun

Elävien kivien sivuilla kerrotaan heidän ajamistaan teemoista seuraavaa: ”Perustamme päätöksentekomme Raamatun ilmoittamaan Jumalan Sanaan”, ”Tavoitteenamme on, että mahdollisimman monelle seurakuntalaiselle syntyisi elävä suhde syntien sovittajaan, Jeesukseen Kristukseen”, ”Tuemme perinteistä kristillistä perhe- ja avioliittokäsitystä”, ”Seurakunnan toiminnan keskiössä lähellä ja kaukana pitäisi olla evankeliointi- ja lähetystyö, jatkuva rukous Suomen ja Israelin kansojen puolesta, kristillisten elämänarvojen kunnioittaminen ja vahvistaminen, lapsi- ja nuorisotyöhön panostaminen, uusien rukous- ja raamattupiirien perustaminen, yksinäisistä, vanhuksista ja vähäosaisista huolehtiminen muun muassa diakoniatyön eri keinoin”, ”Haluamme tukea eri herätysliikkeiden toimintaa”, ”Haluamme tuoda toiminnallamme jokaiselle seurakunnalle toivoa ja valoa.”

Nimi Elävät kivet tulee Raamatun kohdasta 1. Piet. 2:1-5: ”Pankaa siis pois kaikki pahuus ja kaikki vilppi ja ulkokultaisuus ja kateus ja kaikki panettelu, ja halatkaa niin kuin vastasyntyneet lapset sanan väärentämätöntä maitoa, että te sen kautta kasvaisitte pelastukseen, jos ’olette maistaneet, että Herra on hyvä’. Ja tulkaa hänen tykönsä, elävän kiven tykö, jonka ihmiset tosin ovat hyljänneet, mutta joka Jumalan edessä on valittu, kallis, ja rakentukaa itsekin elävinä kivinä hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja, jotka Jeesuksen Kristuksen kautta ovat Jumalalle mieluisia.”

Eero Rissanen on toista kertaa ehdolla seurakuntavaaleissa.

Rissanen avaa, että elävällä kivellä tarkoitetaan Kristusta, ja ”rakentukaa itsekin elävinä kivinä” koskee meitä seurakuntana. Hän ei usko seurakunnan olevan mikään rakennus vaan uskovien yhteisö. Rissanen päätyi Eläviin kiviin isänsä kautta, joka on heihin kuulunut. Isä kysyi, haluaisiko hän liittyä, kun Raamattu näytti kiinnostavan.

Seurakunta ei ole rakennus vaan uskovien yhteisö.

– Silloin ymmärsin tosi vähän Raamatusta, mutta menin ehdokkaaksi silti. Tänä päivänä ymmärrän jo paljon enemmän, Rissanen kuvailee.

Hän kokee, että Elävillä kivillä on ainakin tässä hetkessä kaikkein raamatullisin näkemys, ja hän pitää myös siitä, että ryhmä on poliittisesti sitoutumaton. Moni saattaa käyttää seurakuntavaaleja ponnahduslautana politiikkaan, mutta hänen mielestään niin ei pitäisi tehdä. Hän kertoo käyttävänsä tätä enemmänkin ponnahduslautana hengelliseen työhön.

– Ei siis niin, että papiksi pääsisin, mutta haluan kohdata ihmisiä ja kertoa Jeesuksesta, hän naurahtaa perään.

Ei siis niin, että papiksi pääsisin, mutta haluan kohdata ihmisiä ja kertoa Jeesuksesta.

”Kirkko mahdollistaa seurakunnan toimimisen”

Seurakunta merkitsee Rissaselle uskovien yhteyttä. Se on paikka, jossa jokainen voi jakaa uskoaan, koetella sitä ja kohdata ihmisiä. Itse hän näkee tärkeimpänä sen, että ihminen kasvaa uskossa siellä. Siihen tarvitaan vahvistusta ja rohkaisua, mutta myös koettelua.

Seurakunnan ei hänen uskonsa mukaan tulisi vain myötäillä, vaan uskaltaa sanoa myös, jos jokin on pielessä. Rissanen pohtii, onko kirkko ja seurakunta kaksi eri asiaa. Hän kokee, että kirkko on enemmänkin seurakunnan toimintaa mahdollistava elin.

Jos Rissanen tulisi näissä vaaleissa valituksi, hän tietenkin tukisi Elävien kivien arvoja. Erityisesti hän korostaa Raamatun tutkimisen tärkeyttä, sitä hän haluaisi tuoda esiin seurakunnassa. Hänellä on jo oma raamattupiiri, ja vuoden lopussa mahdollisesti alkaa miesten piiri, jota hän on vetämässä.

– Jos Herra suo, Rissanen lisää.

Jos Herra suo.

Rissasen viesti lukijoille ja äänioikeutetuille on selkeä:

– Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut.

Hän jatkaa, että uskonratkaisu on jokaisen oma päätös, eikä hän halua tulla ketään kuristamaan tai pakottamaan uskomaan. Hän haluaa kohdata ihmisiä ja olla helposti lähestyttävä kuuntelija.

Hän haluaa keskustella Raamatusta, ja sitä varten aikaisemmin mainitut raamattupiirit ovatkin olemassa. Hänelle saa mennä juttelemaan, hän on valmis keskustelemaan ja haastaakin saa – hän lupaa hymyillen, ettei mene siitä rikki!

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Hauska 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa