Siirry suoraan sisältöön

Sara Melleri näyttelee Kikkaa.

Sara Melleri näyttelee Kikkaa. laulamassa lavalla

Kikka viihdyttää, koskettaa ja saa ajattelemaan

Hanna Hietikko

Kirjoittaja on ollut kesätöissä Kalevankankaan hautausmaalla.

Kikka!-elokuva on henkilökuva tamperelaisesta naisesta. Mukana on aidon oloisia henkilöhahmoja ja tilanteita, jotka sisältävät alkoholismia ja naisvihaa. Elokuvassa parasta on naisten välisen ystävyyden kuvaus.

Kikka-elokuvan tarina on tuttu myös monista suomalaisista elokuvista: lahjakas ja taiteellinen henkilö sortuu alkoholismiin, kun kaikki odotukset eivät täytykään. Poikkeuksellisen elokuvasta tekee kuitenkin se, että sen päähenkilö on nainen.

Ennen laulajan uraansa Kikka myy kosmetiikkaa tavaratalossa. Hän ystävystyy yökerhossa Paulaan, josta tulee hänen managerinsa. Kikka tekee levyjä ja hurjan määrän keikkoja. Suosio ei palaa entiselleen, kun Kikka yrittää paluuta äidiksi tultuaan.

Paula (Elena Leeve) ja Kikka (Sara Melleri) kiertueella. Kuva: Sami Kuokkanen, Elokuvayhtiö Komeetta.

Kikkaa näyttelevä Sara Melleri tekee hyvää työtä, vaikka sopisikin paremmin pahiksen rooleihin kuin ensisijaisesti sinisilmäiseksi Kirsi Sireniksi. On upeaa, että pääosan esittäjä todella on paljon esillä elokuvassa, vaikka aika olikin miesten. Muita merkittäviä rooleja elokuvassa tekevät esimerkiksi Elena Leeve Kikan managerina, Rea Mauranen Kikan isoäitinä ja Sanna-Kaisa Palo Kikan työkaverina.

Kikka!-elokuva on upeaa katseltavaa. Se on tarkkaa ajankuvaa 1980- ja 1990-luvuista myös huonoine puolineen. Sara Melleri säteilee pääosassa hyväntahtoisuutta ja naisellista energiaa.

Viisi tähteä tamperelaiselle tähdelle!

Kikkaa voi käydä katsomassa Tampereella Kalevankankaan hautausmaalla. Kuva: Hanna Hietikko
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa