Siirry suoraan sisältöön

”Superhieno ja näyttävä!” – Modernissa kirjastoauto Jaakkoossa on kirjojen lisäksi valkokangas, pehmeät penkit ja hissi

Iida Kasari

Pomedian toimittaja kävi tutustumassa uuteen kirjastoautoon

Ilmajoen uusi kirjastoauto Jaakkoo esittäytyi tiistaina 22.11.2022 Etelä-Pohjamaan Opiston väelle. Uusi kirjastoauto aloitti liikennöinnin 14.11.2022 normaalin aikataulun mukaan, tämän viikon uusi kirjastoauto kiertelee kylillä esittäytymässä paikallisille. Pysäkeillä kirjastoauto viipyy jopa pari tuntia kerrallaan.

llmajoen uusi kirjastoauto sai nimekseen Jaakkoo. Kuva: Iida Kasari

Etelä-Pohjanmaan opistolla kirjastoauto käy viikoittain tuoden näin kirjaston palvelut lähemmäs opiskelijoita. Opistolla on oma kirjasto, mutta sen anti painottuu opiskelumateriaaleihin.

Kirjastoautosta opiskelijat voivat käydä lainaamassa muutakin luettavaa vapaa-ajalleen. Kirjastoautosta löytyy laaja valikoima luettavaa monen ikäisille opiskelijalle. Luettavia kirjoja löytyy niin tietokirjoista, romaaneihin ja sarjakuviin.

Tommi Heimonvirta uudella työpisteellään. Kuva: Iida Kasari

Kuljettaja uuden kirjastoauton Tommi Heimonvirta on ottanut vastaan hyvillä mielin, vaikka totuttelu uuden auton ajamiseen viekin vielä hetken. Uusi kirjastoauto on edeltäjäänsä metrin pidempi, mikä vaikuttaa Heimonvirran mukaan kirjastoauton ohjattavuuteen. Heimonvirta kertoo olleensa nykyisessä virassaan kolme vuotta ja ehtineensä ajaa vanhaa kirjastoautoa sen aikaa.

Uusi kirjastoauto on edeltäjäänsä metrin pidempi, mikä vaikuttaa ohjattavuuteen.

Heimonvirta esittelemässä kirjastoauton invahissiä. Kuva: Iida Kasari

Uudessa kirjastoautossa on myös invahissi, joka antaa sitä tarvitsevallekin mahdollisuuden päästä itse käymään kirjastoauton sisällä. Heimonvirta esitteli invahissin lisäksi muutakin modernia varustelua. Kirjastoauton takaosassa voi katsoa valkokankaalta jopa elokuvia.

Aiemmassa kirjastoautossa wc oli auton takaosassa, mutta uudessa autossa wc on sijoitettu auton etupäähän. Tämä mahdollistaa auton takapäähän pehmustetut penkit, jotka ovat asiakkaiden käytössä.

Kirjastoauton hyllyt ovat vinot, jotta kirjat pysyvät ajon aikana kyydissä. Kuva: Iida Kasari

Opiskelijat: ”Supersiisti!”

Johanna Pensas kävi tutustumassa tunnilta oppilaiden kanssa uuteen kirjastoautoon. Kuva: Hanna Hietikko

Osa opiston opettajista innostui myös tuomaan tunnilta opiskelijoita tutustumaan uuteen kirjastoautoon ja sen tuomiin palveluihin. Näihin lukeutui myös suomen kielen opettaja Johanna Pensas, joka toi äidinkielen tunnilta tutkintokoulukseen valmistavan koulutuksen opiskelijoita tutkimaan uuden kirjastoauton tarjontaa.

Pensas toivoo, että opiskelijat löytäisivät itselleen luettavaa valikoimasta. Yksi ryhmän opiskelijoista kertoo olleensa aiemmin TET-jaksolla vanhassa kirjastoautossa ja kehuu uutta kirjastoautoa edeltäjäänsä hienommaksi.

Superhieno, näyttävä ja erityisesti takaosan pehmustetut penkit ovat mieluiset.

Matilda Pispa, Meea Hautamäki ja Ellinoora Vierunketo pitivät erityisesti kirjastoauton takaosan lukitilasta. Kuva: Iida Kasari

Kasvatus- ja ohjausalan perustutkintolaiset Matilda Pispa, Meea Hautamäki ja Ellinoora Vierunketo tutustuivat myös kirjastoauton antiin alansa kirjallisuuden osalta. He kuvailivat uutta kirjastoautoa superhienoksi, ulkoapäin näyttäväksi ja erityisesti takaosan pehmustetut penkit olivat mieleiset.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Hauska 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa