Siirry suoraan sisältöön
Vaasan yliopisto ja Vaasan kaupunki järjestivät yhteisen uuden vuoden juhlalounaan. Yliopiston uusi rehtori Minna Martikainen vastaanotti tilaisuudessa lahjoituksen kaupunginjohtaja Tomas Häyryltä. Kuva: Harri Huusko / Vaasan yliopisto

Vaasan kaupunki lahjoitti yliopistolle uuden vuoden aluksi 200 000 euroa

Hanna Hietikko

Kirjoittaja koosti jutun Vaasan kaupungin 2.1. julkaisemasta tiedotteesta.

Vaasa lahjoitti viidennesmiljoonan Vaasan yliopistolle yhteistyön vahvistamiseksi ja syventämiseksi Vaasassa tehtävään tutkimus- ja kehittämistoimintaan, kaupungin tiedotteessa kerrotaan. Vaasan kaupungin johto luovutti lahjoituksen Vaasan yliopiston uudelle rehtorille 1. tammikuuta 2023.

– On tavattoman merkityksellistä aloittaa vuosi yhdessä tärkeimpien sidosryhmien kanssa. Kaupungin myöntämä lahjoitus kruunaa yhteistyömme, viitoittaa tulevaa ja on samalla lämmin tuen osoitus yhteistoimintamme kehittämiselle, tammikuun alussa Vaasan yliopiston rehtorina aloittanut Minna Martikainen sanoo tiedotteessa.

Yliopisto aikoo lahjoituksen avulla vahvistaa asemaansa alueen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnassa.

– Pyrimme tuomaan tutkimuksemme ja erityisosaajamme esiin, ja siten tavoittelemaan yhdessä koko alueen tutkimus- ja kehitystoiminnalle näkyvää kasvua. Lahjoituksella perustetaan kaksi uutta Vaasan nimeä kantavaa Energy transfer- ja Sustainability -teemaista tutkijapositiota, jotka johtavat professuuriin. Näin pystymme kehittämään syvemmin juuri niitä kompetensseja, joita tällä alueella tarvitaan.

Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry kertoo, että Vaasan kaupungin strateginen tavoite on olla vahva yliopistokaupunki ja vahvistaa yhteistyötä korkeakoulujen kanssa. 

Yliopiston rehtorin vaihtuessa on hyvä hetki alkaa toteuttaa uusia kehityshankeideoita ja entisestään vahvistaa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopanostuksia Vaasassa, hän sanoo tiedotteessa.

Vaasan yliopisto ja Vaasan kaupunki järjestivät yhteisen uuden vuoden juhlalounaan. Yliopiston uusi rehtori Minna Martikainen vastaanotti tilaisuudessa lahjoituksen kaupunginjohtaja Tomas Häyryltä. Kuva: Harri Huusko / Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto ja Vaasan kaupunki järjestivät yhteisen uuden vuoden juhlalounaan. Yliopiston uusi rehtori Minna Martikainen vastaanotti tilaisuudessa lahjoituksen kaupunginjohtaja Tomas Häyryltä. Kuva: Harri Huusko / Vaasan yliopisto
Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa