Siirry suoraan sisältöön
Vuoden alumni Le Anh valmistui SeAMKin englanninkielisestä Nursing-ohjelmasta syksyllä 2020 ja työskentelee Helsingissä Kirurgisen sairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla.

Uutistoimittaja, joka opiskeli sairaanhoitajaksi, valittiin Seamkin vuoden alumniksi

Hanna Hietikko

Kirjoittaja koosti jutun Seinäjoen ammattikorkeakoulun 19.12. julkaisemasta tiedotteesta.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun vuoden alumniksi on valittu sairaanhoitaja (AMK) Le Anh. Hän valmistui Seamkin englanninkielisestä Nursing-ohjelmasta syksyllä 2020 ja työskentelee Helsingissä Kirurgisen sairaalan korva-, nenä- ja kurkkutautien poliklinikalla.

– Valinta vuoden alumniksi oli todellinen yllätys. Olen erittäin onnellinen, lähes sanaton ja todella otettu. Sain Seamkissa erittäin hyvän koulutuksen ja pidän sitä täydellisenä alkuna uudelle uralleni, joten minä olen tässä se kiitollinen, Le Anh kuvailee tunnelmiaan Seamkin tiedotteessa.

Kotimaassaan Vietnamissa Le Anh työskenteli neljä vuotta uutistoimittajana ja televisiouutisten ankkurina. Uutisten synkkyys sai vaihtamaan alaa ja opiskelemaan uuden ammatin toisella puolella maailmaa.

– Katsoin yhtenä päivänä televisiosta uutisia, ja ne olivat todella surullisia: sotia ja lasten nälkää ja kärsimystä kaiken keskellä. En halunnut jäädä paikalleni vaan ajattelin, että haluan tehdä jotain ja auttaa ihmisiä. Tiesin, että sairaanhoitajan työn on todella haastavaa, mutta samalla myös palkitsevaa ja päätin hakeutua opiskelemaan, hän sanoo.

Vuoden alumni on Seamkissa tutkinnon suorittanut henkilö, joka tekee omalla alallaan merkityksellistä työtä. Hän edistää osaltaan työelämän ja Seamkin vuorovaikutusta sekä tuo korkeakoulua esille positiivisella tavalla. Tänä vuonna valinnassa nostettiin erityiskriteerinä esille kansainvälisyys tai kansainvälinen toiminta, jolla tarkoitetaan muun muassa sitä, että henkilö on edistänyt alueen tai yhteisön kansainvälistä toimintaa tai kykyä toimia monikulttuurisessa yhteisössä, Seamkin tiedotteessa kerrotaan.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa