Siirry suoraan sisältöön
viikon 3 uutiskoosteen promokuva, jossa tv

Uutiskooste viikolta 3: Koulujen väliset erot ovat kasvaneet, translaki etenee, pohjalaisia turkistarhoja salakuvattu

Luna Järvenpää

Kirjoittaja koosti opiskelijoille tärpit viikon tärkeistä uutisista.

Maanantai

Yle uutisoi maanantaina 16.1. venäläisestä sähkön myynnistä Suomeen ja muihin EU-maihin: Venäläinen sähköfirma ennakoi pian jatkavansa sähkön myyntiä Suomeen, mutta suomalaisministeriö on eri mieltä.

Yle uutisoi myös laajasta viikinkiajan tutkimuksesta: Laaja DNA-tutkimus: viikinkiajan Skandinaviasta ei vain lähdetty maailmalle, vaan myös tulokkaiden määrässä oli selvä piikki.

Tiistai

Ilkka-Pohjalainen uutisoi tiistaina 17.1. nuorten oppilaiden oppimiseen liittyvistä vaikeuksista: Oppilaiden osaaminen kehittyi tasaisesti kahden ensimmäisen kouluvuoden aikana – koulujen väliset erot kuitenkin kasvaneet, arvioi Karvi.

Iltalehti uutisoi tamperelaisen ”sankaribussikuskin” urotyöstä: Bussikuskin toiminta niittää kiitosta: pelasti kadonneen koiran myrskysäästä.

Keskiviikko

Ilkka-Pohjalainen uutisoi keskiviikkona 18.1. tiettävästi maailman vanhimman ihmisen Lucile Randonin kuolemasta: Tiettävästi maailman vanhin ihminen on kuollut 118-vuotiaana Ranskassa – kehotti ihmisiä rakastamaan ja auttamaan toisiaan.

Yle uutisoi 18 ihmisen kuolemasta helikopterin maahansyöksyssä Kiovan lähellä. Uhrien joukossa oli muiden muassa Ukrainan sisäministeri ja kolme lasta: 18 ihmistä kuollut helikopterin maahansyöksyssä lähellä Kiovaa: Uhrien joukossa Ukrainan sisäministeri ja kolme lasta, kertovat viranomaiset.

Torstai

Yle uutisoi torstaina 19.1. translain uudistuksen edistymisestä: Translakia koskeva mietintö valmistui valiokunnassa – keskusta äänesti hallituksen esitystä vastaan.

Helsingin Sanomat uutisoi Oikeutta eläimille -järjestön julkaisemista salakuvista kuudelta Pohjanmaalla sijaitsevalta turkistarhalta. Kuvissa näkyy eläimiä, jotka kärsivät silmätulehduksista, korvavammoista, epämuodostuneista jaloista sekä vammautuneista ja verta vuotavista hännistä. Turkistarhoja edustava Suomen turkiseläinten kasvattajain liitto Fifur ei toistaiseksi halua kommentoida julkaistuja kuvia: Kansainvälinen uutisjätti kiinnostui eläinoikeusjärjestön salakuvista.

Perjantai

Yle uutisoi perjantaina 20.1. tähän asti suurimmasta Suomen lähettämästä aseavusta Ukrainaan, lähetyksen sisältämien suorituskykyjen korvaamisen arvioidaan maksavan Suomelle yli 400 miljoonaa euroa: Suomi lähettää tähän asti suurimman aseapunsa Ukrainaan.

Helsingin Sanomat uutisoi Suomessa kehitteillä olevasta nenään annettavasta koronarokotteesta, testaus olisi tarkoitus aloittaa tämän vuoden lopulla: Suomessa kehitetään poikkeuksellista korona­rokotetta – Vielä ei tiedetä, päätyykö se markkinoille.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa