Siirry suoraan sisältöön
Kuvituskuva televisiosta

Uutiskooste viikolta 4: Sedun kampushanke jumissa, Leopardeja Ukrainaan, Ähtärin pandat palautetaan

Luna Järvenpää

Maanantai

Ilkka-Pohjalainen uutisoi maanantaina 23.1 oppilaiden pettymyksestä Seinäjoella, kun uutta kampusrakennusta ei päästä vieläkään rakentamaan: Hämmentyneet opiskelijat kokevat surua, pettymystä ja turhautumista – ”Yhdistystä ei kiinnosta nuorten hyvinvointi ja Seinäjoen kehittäminen”.

Ilkka-Pohjalainen uutisoi myös viimeviikkoisten turkistarhoilta julkaistujen salakuvien kyseenalaistamisesta turkistarhaajien keskuudessa. Suomen turkiseläinten kasvattajain liitto Fifur on kommentoinut asiaa: Tarhaajat kyseenalaistavat rajut turkiseläinkuvat ja pohjalaisen alkuperän – ”Jos toinen on kuollut, kyllä ne sitä nakertavat”.

Tiistai

Iltalehti uutisoi 24.1. presidentti Sauli Niinistön vierailusta Ukrainaan: Presidentti Niinistö yllätysvierailulla Ukrainassa – tapasi Zelenskyin ja ukrainalaisia sotilaita.

Helsingin Sanomat uutisoi Venäjän aikeista kiristää rajan ylitykseen liittyviä lakeja. Lakimuutosten myötä rajat ylittävien ajoneuvojen on etukäteen varattava päivämäärä ja aika rajanylityksille: Tass: Venäjä aikeissa kiristää rajan­ylitykseen liittyviä lakeja.

Keskiviikko

Yle uutisoi keskiviikkona 25.1. Turkin ajatuksia Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä. Turkkilaisten mielipide Ruotsista oli pitkälti kielteinen: ”En luota Ruotsiin, en halua heitä Natoon, mutta Suomi on tervetullut”, sanoo Gürsel Can – näin turkkilaiset ajattelevat Nato-väännöstä.

Yle uutisoi myös Suomen osallisuudesta Leopard-panssarivaunuhankkeeseen: Suomikin lähtee mukaan Leopard-hankkeeseen, mutta panos ei voi olla ”kovin iso”, sanoo puolustusministeri.

Torstai

Yle uutisoi torstaina 26.1. presidentin kanslian torppaamasta ajatuksesta: Presidentin kanslia tyrmää ajatuksen pääministerin turvallisuuspoliittisesta neuvonantajasta.

Helsingin Sanomat uutisoi Ähtärin pandojen uusimmista käänteistä: Kalliit ovat pandojen lunnaat.

Perjantai

Yle uutisoi perjantaina 27.1 Ähtärin valmisteluista lähettää pandat takaisin Kiinaan: Pandojen Kiinaan palauttamisen valmistelu alkaa Ähtärissä, koska valtion apupaketista ei ole tietoa.

Yle uutisoi myös kaikkien puolueiden valmiudesta antaa koulutukseen lisää rahaa: Poikien syrjäytyminen huolettaa puolueita: koulutukseen luvataan lisää rahaa jopa satoja miljoonia.

Mitä mieltä olet artikkelista?
  • Hauska 
  • Tärkeä 
  • Mielenkiintoinen 
  • Liikuttava 
  • Kelpo 
  • Tylsä 

Vastaa